Поли Генова, която през 2016-а година направи най-доброто представяна на България в песенния конкурс "Евровизия" като класира страната ни на четвърто място, споделя на какви критерий трябва да отговаря една песен, за да се приеме добре от публиката и от журито на конкурса.

"Непрекъснато се дискутира какви песни трябва да пращаме на този конкурс – дали съобразени с модното течение в света, или да заложим на нашите балкански ритми. Дори имаше предложение Гери-Никол да ни представи с „Готина и луда”... - Истината е някъде по средата. Много е трудно да кажеш точна формула за това кое е успешно. Съдейки по това какво аз правя, за мен и екипа ми е важно на първо място музиката да ни харесва. Тук моментът е много субективен – да може всеки да открива себе си в това, което прави. Резултатът винаги трябва да бъде продължение на самия теб – ти като артист да можеш да бъдеш намерен в тази песен. Оттам нататък изключително много държа на качеството. Важно е да се знае, че правиш български продукт, който обаче ще бъде представен и на европейска сцена. Малко или много трябва да се съобразиш с актуалните стандарти и какво в момента се слуша, за да може тази песен да получи възможно най-широко разпространение. Да стои актуално и на голяма световна сцена! Затова е много важно да си сверяваме часовниците. Поради тази причина обичам да ходя на концерти, да гледам живи изпълнения на чужди артисти. Вдъхновявам се това, което те правят. Важно е човек да бъде отворен и да излиза извън рамките и състоянието си на комфорт, за да може да прави по-големи достижения" - казва тя пред "Шоу".

Певицата си пожелава нови предизвикателства в професията и обяснява:

"Все нови предизвикателства, които досега не съм имала възможността да направя. Например да издам албум на английски, да имам песен, която да стане още повече популярна извън пределите на страната ни. Такива неща си пожелавам, както и малко по малко да изградя собствено семейство. Такива нормални човешки неща, които в личен план всеки си мечтае и иска да му се случат".