Тото от „Скандау“ и Поли Генова прибраха големите отличия на тазгодишните музикални награди на БГ радио. Те бяха връчени на специална бляскава церемония в Пловдив вчера вечерта, а именно изпълнителката на "Инат" беше една от водещите на шоуто в зала "Колудрума". Бъдещата мама обаче бързо трябваше да влезе в ролята на победител и да държи благодарствен реч, тъй като публиката реши тя да е БГ изпълнителка на годината.

Тото все същата награда в мъжката категория, но освен за най-добър БГ изпълнител, той обра статуетките в още 3 категории. Заедно с група „Скандау“ спечелиха приза за БГ дует/трио/вокална група, а за съвместния си проект "Заедно" със Слави и Ку-ку Бенд отнесе у дома отличие за БГ комбинация и БГ видеоклип.

С най-много призове след Тото пък се нареди Миро, на когото публиката отреди честта да прибере наградите за БГ песен и БГ текст за "Очите" . Съвсем не изненадващо родната ни представителка на „Евровизия“ грабна статуетката за БГ посланик, а малко от енергията на песенния конкурс беше внесена и на церемонията, тъй като Вики пя за публиката.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIRO (@miro.bg)

Една от най-важните статуетли - тази за дебют, отиде при "Керана и космонавтите", а отличието за БГ албум грабна Михаела Маринова със „Стъпка напред“. Изненадващо без статуетка останаха Дара, Графа, 4 Magic и Михаела Филева. За най-добра БГ група на годината пък бе избрана БТР, пише "Монитор".