Поли Генова е родена на 10 февруари 1987г. в София. Музикалната й кариера започва, когато е една 4-годишна. Завършва националното музикално училище „Любомир Пипков“ със специалност кларинет.

През 2011г. представя България на песенния конкурс Евровизия с песента „На инат“. „Това е нов път за музикантите на България“, каза Поли Генова, която кацна на родна земя, след рекордното си четвърто място на Евровизия 2016.

- Какво бихте казали за организацията на конкурса?

- Шведите се представиха прекрасно, сцената и екипът бяха невероятни. Всичко беше на много високо световно ниво. Според мен това беше повратен момент, в който конкурсът от европейски стана глобален.

- Как се справяхте със сценичното си поведение?

- Изключително щастлива съм, че можех да работя с най-добрия хореограф в България Милен Данков. Имайки удоволствието да работим заедно още в риалити шоуто „Музикална академия“, аз знаех, че това е човекът, ва когото мога да се доверя в България. Той ме разбира, усеща и има реална представа какво може и трябва да се случи на сцената. Всяко едно движение, всяка една смяна на позиция, всяко едно обръщане към камерата, всичко бе изчислено къде и как да бъде.



- Как се вдъхновихте за песента и какво бе нейното послание?

- Аз и целият ми екип имахме основната идея посланието ни да е любов, любов и само любов. Става въпрос за така наречената вселенска любов, която можем да открием между приятели, между любовници, в семейството и т.н. Едно от нещата, които ни вдъхновиха, за да за да напишем целият текст на песента, бяха т.нар. нови писма на Айнщайн, за коите не се знае дали са достоверни,но определено ми повлияха. В едно от тях се говори точно за любовта и за това, че тя е най-голямата сила в света, която може да победи всичко и да върне мира. За мен е огромно удоволствие да знам, че хората добре приеха песента, защото това бе нашата цел.

- Имахте ли фаворит сред останалите участници?

- Тази година над 45 държави имаха свои представители. Русия имаше много силно представяне на сцената в лицето на Сергей Лазарев. Интересен бе и представителят на Унгария. Много сили бяха финладската, както и шведската песен.

- Как се отнасяха останалите изпълнители към теб зад кулисите?

- Всички ме караха да ги уча частта от песента на български език. Ние просто бяхме в свои води.

- Разкажете ни повече за срещата си с Джъстин Тимбърлейк, който бе специален гост на Евровизия?

- Чувствах се като дете, видяло най-големия си идол. Когато на генералната репетиция той изскочи при всички изпълнители, започнах да крещя.

- Как ще коментирате победителката в конкурса тази година?

- Песента на Джамала беше много интересна. Тя съпреживяваше всичко, което се случваше на сцената. Джамала е много добър артист, тя е популярна в страната си, постигнала е много.



- Как успяваш да съчетаваш всичките си ангажименти? Участваш в „Като две капки вода“, водиш и тв предаване.

- Не ми е много трудно, защото съм отговорен човек, даже преди Евровизия аз и целият ми екип, който работеше с мен по песенния конкурс, абсолютно не спяхме. Събуждаме се през нощта и започваме да си звъним в малките часове, за да обсъждаме концепции, визии и всичко около конкурса. Същевременно репетирах и задачите ми в „Като две капки вода“, работя си ролите в театъра, заучавам си и сценария за предването „Българският топ 40“-въобще имам една такава прекрасна програма, но съм щастлива, защото всичко правя с много любов.

- Неотдавна получихте и изключително престижната награда Eurostar Awards, чийто предишен носител е Кончита Вурст. Какво означаваше за вас това отличие?


- Тази награда е от един от най-големите форуми за „Евровизия“, в който има журналисти от цял свят и ако трябва да съм честна това също е огромно признание за мен, както и въобще за България.



- Вече имате публичен чат във Вайбър, какво ще рече това?

- Повечето хора имат приложението Вайбър, което вече се превърна в една социална мрежа заедно с Фейсбук и Инстаграм. Вайбър стартира една социална програма с публични чатове, което много прилича на Фейсбук страница. Можеш да споделяш, каквото искаш, но ти решаваш кои да бъдат хората, които могат да реагират. Мога да се похваля, че аз съм вторият български изпълнител, който беше поканен да има такъв официален чат. Обадиха ми се от офиса на Вайбър в България с подкрепа към мен и кампанията ни за Евровизия. Оказа се, че около 90% от българите, които живеят в чужбина имат Вайбър.

- Какво бихте казали на всички българи?

- Не трябва да забравяме, че съединението прави силата. В такива моменти можем да сме много силни заедно и да постигаме много.

Източник: slava.bg, Сн.: Булфото