Серия зарибяващи хитове, паметни роли в мюзикъли, чек за 100 000 лв от риалити и позицията на най-младия ментор в българския X Factor – това са малка част от постиженията на Поли Генова след първото й участие в българската „Евровизия”.

През 2009 г епичната й балада One Lifetime Is Not Enough бе нелепо повалена от фалцета на Краси Аврамов и истеричната му Illusion.

Излизайки на сцената Поли се спъва, цялата окабелена, но тялото и духа и запазват равновесие, а песента й става фаворит на публиката. Тогава е на 22 г., русите й коси още не познават отмъщението на машинката за бръснене и са подрязани на черта, която подсилва още повече гимназиалния й чар.

Загубата от Аврамов я кара да избухне в сълзи в бекстейджа, хвърляйки се обятията на ментора си – създателя на „Бон-бон” Рози Караславова. Оказва се, че възмездие има – само две години по-късно Генова печели зрителския вот и

заминава „На инат” като музикален посланик на страната ни

в Дюселдорф. Гласовитото миньонче не стига до финал, но достойното й представяне бетонира кармичната й връзка с конкурса – на 21 ноември тя ще бъде водещ на детската „Евровизия” в „Арена Армеец”.

„Бях поканена на кастинг, който мина изцяло на английски. Екип на EBU (б.а. Европейска асоциация по радио разпръскване) изпита актьорското ми майсторство, четох на ауто кю. Не беше никак леко за това бях изключително щастлива, когато разбрах, че съм избрана”, обясни пред БНТ Поли.

Организаторите от EBU взимат единодушното решение, че Генова изпълва сцената с чар и енергията й обезсмисля присъствието на ко водещ мъж. За неговата позиция бе прослушан Орлин Павлов, а преки конкурентки на блондинката бяха Нели Петкова (с горещи препоръки от Слави Трифонов) и бившата вокалистка на Deep Zone Йоанна Драгнева.

В момента изпълнителката на „По гащи” репетира интензивно с режисьора на форума Гордън Бонело. На сцената тя ще смени минимум два тоалета, ушити специално за случая. Билетите за шоуто са почти разпродадени и в мрежата на eventim.bg се намират символични бройки пропуски на цена от 25, 30 и 55 лв. Дали Генова ще влезе в домовете на милиони зрители по света с перчем, боядисан в нюансите на любимото й розово още не се знае, но е ясно едно – тя ще лавира с усмивка и перфектен английски между изпълненията на всяко от 17-те деца.

Добрият подход към малчуганите Поли шлайфа в дългогодишната си работа с „Бон-бон”, чиито концерти и предавания за БНТ режисира. Освен шеги и закачки тя споделя с тях и вокалния си опит. Между рокадите в личния живот и кариерата си Поли не се отделя емоционално от кораба-майка Рози Караславова. „Аз продължавам да съм неин продуцент, съфинансирам част от проектите й. От първата ни среща до сега не сме се разделяли за повече от две седмици годишно.”, гордее се Караславова.

За нея Поли е рядък талант с харизма и всеотдайност, която планини повдига. „Изключително емоционална е. Независимо дали сме в студио, или готвим концерт, дали един проект се е получил, или не, Поли на финала плаче. Винаги се усамотява и плаче, подува се цялата и й минава”

сподели наскоро пред „Монитор” Караславова. Двете се срещат за пръв път през 1995 г. в Двореца на децата. Стават си близки моментално и през годините ментор и ученик често са бъркани за майка и дъщеря от приходящите родителите в школата на „Бон-бон”.

Генова ще има специално участие и в церемонията по откриването на детската „Евровизия” на 15 ноември в НДК. Там ще прозвучи химнът на конкурса Discover в изпълнение на Крисия, а гърба й на сцената ще пазят „100 каба гайди”, хорът на БНР и бийтбоксер. Представителите на общо 16-те чужди делегации ще посетят 16 столични училища, новооткрития „Музейко” и дузина творчески работилници за бг занаяти като изработка на мартеници и кукерски мартеници. В тях ще се включи и победителят от миналогодишното издание на конкурса в Малта Винченцо Кантиело, който ще кръстоса глас с Крисия в „Арена Армеец”. Сцената на детската „Евровизия” ще бъде разположена в центъра на залата и ще е с размер от 700 кв.м. За шоуто ще бъдат използвани над 400 движещи се светлини, както и LED стени и рингове, които ще направят спектакъла още по-внушителен. Очаква се българските участници Габриела Йорданова и Иван Стоянов да бъдат подкрепени от трио шампионки по художествена гимнастика, чиито танц с ленти да засили символиката на дъгата в „Цветът на надеждата”.