Поли Генова е една от най-успешните млади певици на България. Тя бе поканена да води концертите на Детската Евровизия, които тази година се провеждат в България. Родена е на 10 февруари 1987 г. в София в семейство, в което няма музиканти. Въпреки това обаче от съвсем малка се ориентира към музиката като професия.

Кариерата й започва още когато е на 4 години в детската група „Бон-бон". Завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков" със специалност кларинет. Впоследствие следва режисура в НАТФИЗ, пише ''Всеки ден''. Четири пъти участва на българския финал за Евровизия - през 2005 и 2006 година с група „Мелъди", а през 2009 и 2011 година - самостоятелно. През 2011 г. нейната песен „На инат" печели правото да участва на Евровизия 2011 в Дюселдорф. Същата година влиза в журито на „Х Фактор", а две години по-късно печели риалитито „Музикална академия".

- Поли, защо приехте да бъдете водеща на Детската Евровизия?

- Детската Евровизия е едно от най-големите музикални събития, които са се провеждали в България. За мен е едновременно удоволствие и огромна отговорност да съм домакин на този европейски форум, който се наблюдава от милиони зрители в над 30 държави по света. Пък и „компанията" на водещите на Детска Евровизия е доста приятна. През 2013 г. това е Злата Огневич, която същата година спечели голямата Евровизия. Преди това - през 2009-а, водеща е Ани Лорак - една от най-големите звезди както в Украйна, така и в Русия. Водещ на Детска Евровизия е бил и най-големият датски продуцент Реми. Радвам се, че успях да се преборя на специалния кастинг, който беше организиран от БНТ и Европейския съюз за радио и телевизия. Това е голям комплимент. Надявам се, че спектакълът Детска Евровизия 2015 ще ми даде възможност да се представя в ново амплоа. Стискайте ми палци!

- Изпитвате ли носталгия по времето, когато самата вие бяхте дете изпълнител, едно от момичетата на „Бон-бон"?

- „Бон-бон" е страхотна професионална школа и аз винаги ще бъда благодарна на създателката й Рози Караславова. „Бон-бон" е част от целия ми съзнателен живот - както професионален, така и личен! Ние сме едно голямо семейство, което тази година отбелязва своя най-голям юбилей - 20 години от създаването си. Предстои голям концерт по този повод - през февруари месец в началото на новата 2016 г. в зала 1 на НДК. Заповядайте!

- Вие самата бяхте представител на България на Евровизия, но не успяхте да стигнете до финала, въпреки че цялата страна ви стискаше палци. Преживяхте ли вече това? Бихте ли се наели на нова подобна изява?

- Евровизия е събитие от значение за европейския, но и за световния музикален шоубизнес. Този конкурс дава възможност на артистите да стъпят на една от най-авторитетните сцени за изява. Аз съм щастлива, че имах възможността да представя нашата страна. В подобен конкурс обаче не са достатъчни само изпълнителските качества. Надявам се, че домакинството на България на Детска Евровизия 2015 ще бъде още една чудесна възможност както да демонстрираме уникални таланти, така и да създадем добри възможности за изява на творци от различни области.

- Победител сте от музикален риалити формат. Бихте ли приели ново участие в риалити?

- Ако е достатъчно предизвикателно, защо не? Аз съм много емоционален и спонтанен човек и обичам предизвикателствата.

- Според вас България подкрепя ли достатъчно своите музиканти, или подкрепата идва само тогава, когато те получават награди?

- Подкрепата е важна за всички, които се занимават с изкуство. Музикантите имат нужда най-вече от трибуна - събития и сцена. Това е нашият стимул да създаваме и творим. Надявам се, че държавата ще отпуска все по-големи бюджети за култура. Много важна е и подкрепата на публиката, интересът към даден изпълнител. Затова мисля, че е много важно в каква посока се развиват вкусовете на публиката. Също така трябва да се научим да се радваме на чуждите постижения, да ги правим популярни и вдъхновяващи.

- Според вас възможно ли е български изпълнител да пробие на световната сцена?

- Надявам се. Щом нашите съседи от Румъния вече са доста успешни, значи е възможно, просто трябва да сме упорити и да не спираме да се учим от онези, които вече са успели.

- Не мога да не ви попитам за личния живот. Говори се, че има нов мъж в живота ви. Разкажете за него.

- В момента мога да кажа, че съм потопена изцяло в магията на Детската Евровизия и каня всички читатели на „Всеки ден" да се видим на живо в зала „Арена Армеец" по време на двата концерта - финала на журито на 20 ноември и шоуто на 21 ноември.