Новината, че България отново ще участва на Евровизия накара Поли Генова да си пусне предизвикателно снимка, която показва, че е възвърнала напълно формата си след раждането. Фотото обаче повдигна и друг въпрос-тя ли ще ни представлява на песенния конкурс?

Българският представител на Евровизия ще стане ясен на 25 ноември. Тогава името му ще бъде обявено от БНТ и международните партньори, с които обществената телевизия ще участва в новото издание на престижния международен песенен конкурс. Страната ни се връща в него след едногодишно отсъствие. Това стана възможно, след като Българската национална телевизия постигна споразумение за публично-частно партньорство за финансиране на участието.

Така разходите се поемат изцяло от генерален спонсор, който ще плати таксата за участие на БНТ в Евровизия, създаването на песен и клип, сценичните костюми, представянето на песента в чужбина и дори командировките на екипа на БНТ в Холандия. В българското участие на Евровизия 2020 ще се включат продуцентски компании от България и Великобритания. Полуфиналите на Евровизия ще са на 12 и 14 май 2020 г. Финалът ще е два дни по-късно - на 16 май 2020 г. Конкурсът ще е в Ротердам, Холандия.