Поп звездата Поли Генова ще бъде водеща на Детска Евровизия 2015. Тя ще посрещне на сцената в зала „Арена Армеец” представителите на 17-те участващи държави тази година.

„Щастлива съм, че България е домакин на най-престижния детски песенен конкурс в Европа и изборът на БНТ за водещ на шоуто се спря на мен. Нямам търпение да открия събитието и съм сигурна, че ще бъде незабравимо! Нека заедно подкрепим децата, защото те са нашето бъдеще!"– заяви Поли Генова.

Певицата впечатлява с отлично владеене на английски език и силно сценично присъствие. Нейният темперамент и непринуденост са изключително подходящи за тийнейджърската аудитория. Поли, също така, е добре запозната със спецификата на песенния конкурс. Участвала е четири пъти в българския финал за „Евровизия” и през 2011 г. нейната песен „На инат“ представи България в Дюселдорф /Германия/.

Музикалната кариера на Поли Генова започва, когато е едва 4-годишна. През 1995 г. става част от току-що сформираната детска вокална група „Бон-Бон“. Първи продуцент и вокален педагог на певицата е творческият ръководител на „Бон-Бон“ Рози Караславова, с която продължават да работят и до ден днешен, пише signal.bg.

Поли завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков“ със специалност кларинет, а по-късно следва режисура в НАТФИЗ.

Тринадесетото издание на Детската Евровизия ще се проведе на 21-ви ноември в зала „Арена Армеец“ в София и ще се излъчва на живо по БНТ от 20:30 часа. На 20-ти ноември ще се проведе Финалът на журито, който няма да се излъчва по телевизията, защото ще бъде предназначен само за зрителите в залата и журитата от всички участващи страни. Скоро предстои да бъдат пуснати в продажба и билетите за Финала на журито.