Парчето, с което Поли Генова ще представи България на "Евровизия 2016" излезе преди броени дни, но вече получи сериозен отзвук от почитателите на песенния конкурс, пише Nbox.bg.

В канала на фестивала в сайта за видеообмен YouTube се изредиха стотици коментари по повод проекта на българката озаглавен If Love Was A Crime. 99% от тях са с положителна оценка, като масово чужденците определят песента като един от основните фаворити на предстоящия конкурс в Стокхолм, Швеция.

"Престъпление ще е ако тази песен не се класира в Топ 5 на конкурса", пише фен от Азербейджан, който се заигра със заглавието на проекта на Поли. В този дух са и други меломани от Русия, Германия, Полша, Латвия, Франция, Испания, Малта, Италия, Гърция и от къде ли още не. Всички те дават виртуално своите 12 точки в подкрепа на нашата изпълнителка.

"България прави завръщането си на конкурса право в десятката, защото това е страхотна песен", коментира друг почитател на "Евровизия". Срещат се също и предположения, че през 2017 г. фестивала ще се проведе в столицата ни. Такава е практиката, когато изпълнител от дадена държава спечели конкурса.

"Най-добрата българска песен участвала на "Евровизия" до момента. Обичам "Вода" (б.а. визира песента на Елица и Стунджи, с която България се класира на 3 място в конкурса през 2007 г.), но не можех да я запея заедно с певицата. Това тук е съкровище. Обичам го! България е моят победител", коментират още почитатели.

Поли Генова ще участва за втори път на "Евровизия". През 2011 г. тя се яви на събитието с песента си "На инат", но не успя да грабне масовата публика и се класира извън десятката. Тази година проекта, с който ще ни представи наистина е на световно ниво. Песента If Love Was A Crime звучи хитово и зарибява още при първото слушане. Парчето не отстъпва по нищо на много от актуалните сингли на големите имена на музикалната сцена. Именно затова болшинството от меломаните го оцениха доста високо.