Хитът на лято 2010 по света и у нас безспорно е хипи модата. В свободния, ексцентричен и луд стайлинг от 60-те години се хвърли и родната певица Поли Генова.

Преди време младата изпълнителка, която през 2009-та не успя да се пребори с интригите и отпадна от конкурса "Евровизия", сменя тотално прическата си и от тъмнокоса стана блондинка. Но това, което истински втрещи колегите й от шоуто "На инат" по ТВ7, бе дългият пънкарски бретон и късия контур около ухото.

Но и без атрактивната фризураПоли винаги е била душата и страхотният глас в бенда на Дани Милев, който подгрява всяка вечер остроумния Марк О'Селски. На сцената Поли няма ограничения. Тя без притеснения сменя визията си, разбира се всичко съобразено с идеалната доза стил. Все пак е в шоубизнеса от съвсем малка, когато бе звезда в музикалната формация "Бон-Бон".

Извън музикалните арени, като всяко градско момиче Поли си има своите модни мании и зависимости. Последната й такава е черно сако с буфан ръкави. Елегантната кройка, станала класическа, може спокойно да се комбинира, както с по-неглиже ежедневни дрехи, така и с официални тоалети. Въпреки, че екстравагантността остава за сцената, Генова не заклеймява фанатично нито дреха, нито стил. В сезонния й гардероб намират място всички актуални глезотии за дамите. Неизменно обаче там виси и задължителната малката черна рокля.

Чувства се най-удобно в екологичния памук на "Бенетон". Секси, без да е разголено, оригинално, без да е кичозно, е това, което я привлича като магнит към Sisley и Max&Co. За D&G казва само едно - обожавам ги.

Умереността в цветовете и аксесоарите е основният принцип, който ръководи решенията й пред огледалото. Нещо излишно или нещо не на място почти не спъва модните изяви на Поли. Има едно правило, което е закон на 100 процента винаги - не смесва повече от три цвята в един тоалет. При едноцветните пък не пропуска да се заиграе с някои оригинален и забавен акцент.

Слабостта й обаче е комбинацията черно и бяло. Когато пазарува, погледът й неизбежно залита към тези класически цветове.
Колекция от обувки като за стена е болестта на градската жена, но не и за Поли Генова. Безбожно скъпите каишки с име не я съблазняват. Ботуши във всякакъв вид и цвят обаче са нейната изкушение.

Това, което я докарва до безсъзнание са чантите. "Положението е плашещо. Никога не ми стигат и знам, че е въпрос на минути и часове да видя следващата мечтана чанта", сподели Поли за слабостта си.