Поли Генова застана пред камерата, за да върне добрата форма на Добрия старец в първата българска коледна комедия „Smart Коледа“. Лентата, в която червения костюм надява Кръстю Лафазанов, ще изгрее на голям екран в салоните из страната от 30 ноември.

След като се сдоби с поддържаща роля в „Скъпи наследници“ и озвучи няколко анимации пък изпълнителката на If Love Was A Crime ще влезе в ролята на фитнес инструктор, пише Монитор. Не може да си представите колко му отива на Кръстю Лафазанов ролята на дядо Коледа. Просто е прекрасен анонсира певицата по БГ радио.

Официално! България аут от "Евровизия"

Сред останалите актьори, които ще разпознаем във филма, са Калин Врачански (под шапката на Работливко), Константин Гергинов (Марти), Стефания Колева, Станислав Пеев, Радослава Неделчева, Константин Икономов и др. Орлин Павлов също ще се разпише с малка роля. Каква ще бъде тя обаче предстои да разберем.

Режисьор на „Smart Коледа“ е Мария Веселинова, а за изработката на костюмите е отговорна Антония Попова, с която Генова работи по визията си и за Евровизия през 2016 г.

Сюжетът на филма проследява 9-годишния Марти, който попада в работилницата на Дядо Коледа и я модернизира, но компютърна грешка обърква нещата. Заедно с джуджетата и Добрия старец момчето се заема с мисията да спаси празника.

“Smart Коледа” вече направи премиерата си в рамките на 36-то издание на „Златна роза“ във Варна. Оттам проектът си тръгна с наградата на публиката и специалното отличие на журито за оригинална идея за детски филм.