Две седмици преди да поведе детската „Евровизия”, Поли Генова тръгва на уроци по английски.

„От няколко дни работя по готов сценарий, в който анонсите са на английски език. Представянето ми трябва да е на много високо ниво и аз не смея да разчитам само на знанията си, ще се доверя и на професионалистите.

Предстоят ми няколко консултации с преподаватели от British Council, които, сигурна съм, ще ми помогнат, за да съм абсолютно спокойна на сцената”, сподели за „Монитор” Поли.

Като официален домакин на събитието тя ще се включи във всеки елемент от програмата – от посрещането на 16-те участници тази събота в София, през визитите им в столични училища и работилници за фолклорни занаяти, до моралната подкрепа преди генералната репетиция на 20 ноември.

„Участвам и на откриването, което ще е на 15-и в зала 6 на НДК. „Бон-бон” са подготвили специална програма с фрагменти от най-популярните песни, участвали както на детската, така и на голямата „Евровизия”. Аз ще се включа с „На инат”, с която представих България на конкурса през 2011 г.”, издава чаровницата.

В домовете на милиони зрители на Стария континент тя ще влезе с няколко бляскави рокли, скроени специално за събитието. „Предстоят финални промени в стайлинга ми. От няколко дни репетирам хореография, която ще се наложи да изпълнявам – издавам ви малка тайна. Беше предвидено там да съм с пола, но никак не е комфортно, така че най-вероятно ще се появи и панталон сред многото рокли”, усмихва се певицата.

Вече четвърти ден по строежа на сцената в „Арена Армеец” работят италианци, ирландци, българи и малтийци. Съоръжението е с размер 900 кв.м, 8 км кабели ще свързват всяка част от декора, а подвижните светлини са 350 на брой. „Правим перфектната сцена за тв продукция от такъв мащаб. Тя е конструирана така, че

да интегрира голяма част от публиката в шоуто и всички да се забавляват максимално”, обясни за „Монитор” режисьорът Гордън Бонело.

Първата му среща с представителите на 16-те делегации е тази неделя в Студио 1 на БНР. Тогава малките певци ще запишат химна на конкурса Discover, който вече стана хит в изпълнение на Крисия. Детето чудо от Разград ще изнесе 6-минутен солов сет пред публиката на 21 ноември. Хасан и Ибрахим също ще развихрят потенциала си зад пианото в песен различна от добре познатата ни „Планета на децата”.

Специални гости на детската „Евровизия” ще бъдат бийтбоксърите Скилър и Печенката, вокална група „Бон-бон” и победителят в миналогодишното издание на конкурса Винченцо Кантиело. На и зад сцената малчуганите ще бъдат забавлявани от парти робота Андромега, чиято хореография и светодиодни костюми се кроят от рапъра Иван Динев-Устата. Очаква се българските представители Габриела Йорданова и Иван Стоянов и тяхната „Цветът на надеждата” да бъдат подкрепени от шампионки по художествена гимнастика с лентово съчетание.