Поли от „София ден и нощ“ е типичната руса кифла, която иска нещата да се случват сами и без много усилия.

Екранният образ обаче далеч не кореспондира със сладката блондинка, която стои зад него. Плевенчанката Александрина Янева има цветна и далеч по успешна кариера от героинята си. Красавицата се изявява като модел и известната агенция „Визаж“ на Жени Калканджиева.

Тя се радва на голям успех заради своята привлекателност и завидни физически заложби. В сериала Поли демонстрира перфектна фигура, по която всички въздишат. Тя е резултат от усърдна работа във фитнеса и перфекционизъм. Александрина винаги е в топ форма, а предложенията за модни и рекламни ангажименти не закъсняват.

Освен като актриса в риалити сериала, Поли от „София ден и нощ“ има зад гърба си и главна роля в късометражния филм „Каин“ на режисьора Любо Йончев. Продукцията бе селектирана от няколко международни фестивала през 2014 г., а холандско списание ѝ отделя цяла страница.

Янкова се е хвърлила в предизвикателството с голям ентусиазъм и с надежда актьорската ѝ кариера да не спира до тук. Днес тя има възможността да развие таланта си на малкия екран и да влезе в полезрението на друг режисьор, който да ѝ предложи ролята на живота ѝ.

Талантите на Александрина обаче въобще не се изчерпват с позиране и влизане в роля. В сериала Поли следва голямата си мечта да стане успешна певица и постига колебливи интереси по пътя си към нея. В действителност, Алекс също се стреми да се развива и в тази област. Видяхме я и на сцената в този сезон на „Х фактор“. За жалост, Янкова не стигна по-далеч от кастингите, но не заради липса на певчески способности, а заради притеснението, което ѝ изигра лоша шега.

Интересно е, че в музикалното предаване тя бе представена с името на своята героиня – Полина Любенова. Тя се бе спряла на доста трудна песен – „Bang Bang“ на Нанси Синатра. Люси Дяковска и Маги Халваджиян отбелязаха трудностите, които я изпитала и ѝ пожелава успех, който тя постигна с ролята си в „София ден и нощ“.

Освен като изпълнител, Александрина е участвала и музикален проект и като главна героиня. Янкова се снима в клиповете на Борис Дали към песните „Ти така пожела“ и „Ще си говорим пак“. Певецът е останал очарова от красотата на плевенчанката и нищо чудно скоро отново да разкраси някоя песен.

Докато Александрина Янкова дерзае в кариерата си, можем да се наслаждаваме на Поли от „София ден и нощ“, образът на която се оказа голям трамплин в живота на красавицата.