Поли Паскова отвежда феновете си в Албания.

 Певицата е посетила манастира “Св. Наум“, известен с многото чудеса, свързани най-вече с изцеление на болни хора. Манастир, който се посещава от хиляди поклонници, не само християни, а и хора с други вероизповедания.

“Бях приятно възхитена от местата, които посетих в Албания, от това колко добре изглежда една от държавите, която до преди няколко години считахме за една от най-изостаналите“, споделя певицата.

Поли Паскова е имала възможност да се срещне с жители на Албания от български произход, които въпреки годините, прекарани там, не са се прекършили:

“Говорят езика на своите прародители, макар и с лек диалект, празнуват нашите традиционни празници и макар, че живеят бедно и изолирано, са успели да се съхранят във времето. Сега са много щастливи, защото вече са признати като българско малцинство“, разкрива още пред камерата на телевизия “Планета“ Поли Паскова.

Извън пътуванията и международните си изяви, Поли Паскова е отдадена на работата по нови, интересни проекти. Сред изненадите за почитателите на фолклора тази година ще е появата на 16-ия й албум “Изпращам ти ангели“, а на 21 март в зала 1 на НДК ще се състои поредния й спектакъл, озаглавен “Аз съм Българийо, твоя дъщеря“, пише planeta.tv