Поли Паскова е една от най-популярните ни народни певици. Пяла е в различни страни по света пред многохилядна публика. Твърдо вярва, че във фолклора ни е кодирана нашата ДНК, затова той може да ни лекува и пречиства.

Твърдят, че на концертите й стават чудеса. Включително и на този в зала "Арена Армеец" неотдавна, озаглавен "Молитва за България". Пред Нова ТВ различни хора разказаха за изцелението си още в залата. Чудесата са част от живота на народната певица, която е и бивша национална състезателка по баскетбол, пише "Жълт труд".

Голяма част от своите преживявания и прозрения Поли Паскова описва в момента в книга. Тя е уверена, че чудеса се случват непрекъснато, стига силно да вярваш в тях. Едно от местата, които са заредени с божествена енергия, според нея е Кръстова гора.

Веднъж цялото семейство се прибирало от Пампорово, когато решили да посетят святото място. Било Кръстовден. Оказало се обаче, че има вероятност да останат без нафта, тъй като стрелката спаднала почти до червеното. Решили да рискуват и подкарали към Кръстова гора. И с учудване забелязали, че колкото повече приближават, толкова дизелът се увеличава. А накрая имали повече гориво, отколкото при потеглянето. Пак на Кръстова гора Поли вижда бял гълъб с нарисуван на гърдите му Феникс. Нека тя сама ви разкаже...



- Поли, наскоро направи голям концерт в зала "Арена Армеец". Такава стъпка е доста сериозно предизвикателство и риск. Какво те накара да решиш да е точно там? И защо "Молитва за България"?

- Концерт в зала "Арена Армеец" е голяма хапка и голяма стъпка в творчеството на всеки български изпълнител. Това, с което искам да започна, е, че не съм направила този концерт, за да покажа коя съм аз, нито да почеша личното си творческо его, а го направих, защото осъзнах, че през последните години в България проблем е не толкова икономическата криза, която не е някакво изключително събитие в историята ни, а по-скоро страхотната духовна криза. Това е нещото, което е много по-тревожно. Отдавна исках на този специален ден - 21 март, когато е пролетното равноденствие и жизненият поток е усилен многократно, да направя една голяма "Молитва за България". Вярвам, че колкото повече хора я прошепваме, толкова по-мощен канал за България се отваря към небето. Ние сме свидетели, независимо че сме хора реалисти, на чудеса, които се случват непрекъснато - много неизлечимо болни оздравяват, когато вярват силно.

- Какъв конкретен пример можем да дадем за такова чудо?

- От самия концерт. Там хората плачеха. Щом си разплакал някого, ти го очистваш на клетъчно ниво. Ще си запазя правото да обясня този процес в книгата, която пиша. Една известна режисьорка с диагноза дегенерация на ретината, която беше изгубила зрението си, е започнала да вижда на самия концерт, да различава образите. Вече излизала сама с кучето, без придружител. Една жена свалила диоптрите, на друга й се подобриха показателите на диабета. При Гала ги интервюираха. Аз дори не ги познавам тези жени, не съм ги виждала. От телевизията разбрах. Всякакви чудеса могат да станат, дори да се влияе на времето.



- Вярваш ли в силата на фолклора?

- Убедена съм в силата на нашия фолклор, който е енергийният стълб на България. Играейки хора, ние повдигаме положителните вибрации на Вселената. Фолклорът ни е едно от малкото неща, заедно с любовта, състраданието, добротворството, които повдигат светлите сили, светлината, защото има неща, които обслужват тъмнината. Това са страхът, злобата, омразата, които те държат в ниските вибрации. Вярвам, че нашият народ ще има светло бъдеще, много скоро. Само да оправим софтуера в главата. Там е връзката, която ни се губи.

- Жена ли ще спаси България?

- При сътворяването на земята първо е било женското начало, по-късно нещата се обръщат и мъжкото агресивно начало е било водещо. На концерта в "Арена Армеец" направихме важен ритуал, в който отново женското начало е водещо. Тези указания бяха дадени още през 2009 г. на езотеричната пистелка Тина Електра, защото е писано, че българите ще бъдат духовните водачи на света. Затова и Ванга, и Слава Севрюкова предсказват, че през 2017 г. светла духовна жена повежда България и тогава страната ни тръгва нагоре.

- Вярваш ли в родовата памет?

- Фолклорът ни е закодиран в ДНК-то. Затова въздействието, което има, е много силно и много вълнуващо... Колкото да искат да ни изкоренят, няма да успеят. Всички тези народни песни имат някъде незнаен автор. Скоро срещнах един човек, който е заговорил на езика на траките. Той е бизнесмен, с положение, но започва да говори, спомня си случки от минали животи. Пее най-популярните български народни песни, но на тракийски език - "Заблеяло ми е агънце", "Канят ме, мамо, на тежка сватба", "Хубава си, моя горо". Запявам мои авторски песни, още не съм почнала, и той довършва същата песен на тракийски до края. Много малко има разминаване в мелодията. То казва, че тези песни са внушени на композиторите, че те са ги имали в родовата си памет. Песните се прераждат, както душите.