Само месец след появата на видеоалбума “Eдна самотница”, Поли Паскова разкри, че вече работи по нови проекти.

В момента творческите й усилия са насочени към създаване на нов музикален албум, с който да зарадва почитателите си. Той ще бъде 14-ти в дискографията на обичаната певица, която се радва на многобройни концерти в България и чужбина. През 2015 г. Поли Паскова бе удостоена с приз за опазване на културното наследство на България, след успеха на концерт-спектакъла “Молитва за България”,с който тя препълни зала Арена Армеец.

В новия си музикален проект, Поли Паскова смята да включи 14 песни, три от които вече може да бъдат гледани в ефира на телевизия “Планета Фолк”. Това са “Празници красиви”, “Ми го затвориле, млади ми Йорданчо” и “Който си люби две моми”.
Паралелно с подготовката на новия албум, Поли Паскова ще зарадва аудиторията и със стихосбирка, в която ще включи стихове на своя почитателка, написани и посветени, специално на нея.



От твойте песни има нужда
както от хляба и водата,
както за всяко живо нещо
е нужна светлината!
Затуй твори и продължавай
напред с този дух сърдечен!
Щом има хора като тебе,
фолклорът ни ще бъде вечен!

Поли Паскова признава, че стиховете са изключително въздействащи и силни, и вярва, че ще докоснат всеки един читател. Певицата сподели, че след като през изминалата година се дипломира като висшист за втори път, сега е записала докторантура в специалност “Защита на културно историческото наследство” към Катедра “Културно-историческо наследство”.

Източник и сн.: planeta.tv