Фолклорната звезда Поли Паскова засне 11 нови клипа към албума "Една самотница", който скоро излиза на DVD на музикалния пазар.

Ансамбъл Чинари по традиция участва в новия проект на певицата, а режисьор е Стефан Стефанов.

Част от клиповете бяха заснети в Румъния, където Поли имаше поредица от участия през последните месеци. Красиви природни гледки от Карпатите и езерото Лакул Видраре в местността Поенаре станаха снимачен терен на българския екип. За първи път фолклорни песни бяха заснети с дрон.

"Избрахме замъка на Дракула , за да можем с българските ритми и песни да излекуваме негативната енергия на мястото. За да дадем повече светлина на тази красива природа, където са станали едни от най-жестоките събития в историята на Балканите. В Румъния ни посрещнаха с много топлина и обич", разказва певицата.

Един от клиповете е заснет в двора на катедралата, където са мощите на българската светица Филофтея Търновска, която по време на турското робство е пренесена от Търново там.

Останалите снимки бяха в България - в общините Челопеч и Ковачевци, на езерото Пчелина, както и в уникалния 700-годишен параклис на свети Иван Летний. Част от снимките бяха в къщата на Георги Димитров

Екипът на Поли Паскова избра за един от клиповете местността Корминеш в Челопеч, където кметът на града г-н Алекси Кесяков организира Международен фолклорен фестивал „Златен прах". "Благодарим на всички, които помогнаха песните ни да станат достояние на публиката чрез тези клипове", каза още певицата.