Френската полиция е задържала 16 души, за които се предполага, че са участвали в обира на американската риалити звезда Ким Кардашиян, съобщава Би Би Си.

През октомври миналата година маскирани и въоръжени мъже нахлуха в луксозния апартамент в Париж, в който тя бе отседнала, и откраднаха бижута за около 10 млн. евро.

При обира Кардашиян е била завързана от крадците, след което заключена в банята. След инцидента местните власти съобщиха, че извършителите са най-малко двама, като са били облечени като полицаи.

След продължилото три месеца разследване се стигна до ареста на 16 души, като те са били задържани в Париж и по френската Ривиера. Един от предполагаемите крадци е бил засечен от полицията, тъй като вече е имал регистрация за кражби. Властите са проследили телефона му и са арестували всички хора, с които е разговарял.

Кардашиян дълго време не говори за случая, но в края на миналата година призна, че по време на обира се е страхувала много да не бъде убита. Тя обаче се размина без никакви наранявания.

Американската риалити звезда е омъжена за рапъра Кание Уест. По време на обира той е имал концерт в Ню Йорк, който прекъснал веднага, след като разбрал за инцидента. Самата Кардашиян пък е била във френската столица за седмицата на модата.