За радост на страстните поддръжници на фентъзи жанра в България, на 8 февруари излиза „Полукрал”, дългоочакваната книга 1 от трилогията „Разбито море“.

„Полукрал“ (превод: Александър Ганчев, 384 стр., цена: 18 лв.) разказва историята на принц Ярви, който съвсем не може да се нарече свиреп воин. Предначертан от баща Мир, неговият път води към познанието и минава през благата дума. Майка Война никога няма да се усмихва над бойните му победи. За сакат слабак няма място в тренировъчвия квадрат или в стената от щитове, нито на Черния трон, въпреки че той е негов законен наследник. Но ако човек се нуждае от две ръце, за да срази в честен двубой някого, да го наръга в гръб му стига и само една, особено ако е направлявана от остър ум като този на Ярви. Дали законният крал ще успее да се върне на престола?

Джо Абъркромби е роден през 1974 г., завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. Името му отдавна е синоним на храбър език, ярки герои и пълнокръвни сюжети. Неизтощимото въображение и богатството на световете, които Абъркромби изгражда, отрежда на произведенията му място сред най-добрите образци във фентъзи жанра. Благодарение на „Колибри“ българската публика вече познава епичната трилогия „Първият закон“, чутовния екшън „Герои“ и съвършената жанрова провокация „Червена страна”.