Водещата на забавното шоу "Господари на ефира" и "България търси талант" Мария Игнатова дълги години се опитвала да блесне в родния шоубизнес с различни начинания. Малцина помнят преди няколко години, още когато не бе добила такава популярност, половинката на Митко Рачков е дебютирала като певица.

Трите парчета, които Мария изпяла с артистичния псевдоним Мари, обаче останали незабелязани. След като първата й песен "Не ме търси" никого не впечатлила, амбициозната половинка записала втората "Невъзможно" заедно с популярния тогава певец Стратия, но със спонсорството на друга музикална компания. Най-неуспешен се оказал третия й опит с песента "Искаш", която тотално я отказала от музикалното поприще.

"Един мой приятел, руснак, ми беше подарил караоке и тогава много се събирахме вкъщи с продуцентите на тотото, правихме си партита, пеехме и един ден той ми каза, че пея хубаво. Каза ми, че било излязло някакво парче, и ме пита дали не искам да го запишем. И така записах парчето абсолютно на майтап, казваше се "Не ме търси". Снимахме и клип и то пък взе, че се хареса.

След това намерих финанси и за втори клип, след това и за трети, парчето което е в дует със Стратия, любимото ми парче-"Невъзможно".

След това имах доста по-сериозни ангажименти, а и никога не съм искала да правя кариера на певица, нямам талант. Ходила съм на уроци по пеене, но наистина съм пяла само за удоволствие. Е, ако утре си намеря необходимите средства също бих го направила", споделя Игнатова.

След като се оттегли от музикалната сцена, Игнатова прави собствена продуцентска къща и прави няколко предавания, които не виждат бял свят. Става водеща на предаването "Втори тото шанс", където съобщава числата от тиражите на тото 2 и за кратко събеседваше с популярни спортисти.Докато се изявява по БНТ, Мария успява да се уреди с две епизодични роли в киното във филмите "Риба чук" и "Икона".

"Пак стана случайно, но беше много готино. В един пиано бар бяха излезли хората от екипа на "Риба чук", заговорихме се с режисьора и той се впечатли най-вече от начина, по който говоря английски, защото аз го говоря като български, а на тях им е много трудно да намират актьори тук, които да не говорят с акцент.

Той ми предложи една малка роля, но като отидох на кастинга, ме харесаха за друга, по-голяма. Ако искаш да се занимаваш с това обаче, трябва да му се посветиш изцяло. Как ме пуснаха от тотото, не знам", философства водещата.

Съвсем случайно Мария попада на работа в Sportal.TV. "Около 6 месеца си търсех работа в различни медии, като това, което исках да направя, беше собствено предаване. Това обаче беше доста трудно", обяснява Игнатова. Нейна приятелка видяла обява за работа в Sportal.TV и й предложила да опита. От дете Мария била запалена спортистка и решила, че работата в спортна медия е точно за нея. Междувременно според мълвата тя се залюбва със собственика на сайта Стилян Шишков-млад и амбициозен бизнесмен, който задоволява всичките й капризи.

"Майка ми искаше да ме прави гимнастичка, но треньорката каза, че от мен добра гимнастичка няма да излезе. В крайна сметка постигнаха консенсус с баща ми и ме записаха на лека атлетика. Оказа се, че там съм много добра. Тренирала съм лека атлетика и ми беше много хубаво. Приключих с този спорт, след като се върнах от Щатите. Между другото техните тренировки нямат нищо общо с нашите. Аз си мислех, че мога да бягам, а на първия спринт ме оставиха 20 метра отзад. Получих и няколко травми, докато бях там, но след това тръгнах на фитнеси тренирам много редовно", разказва днес Мария, пише вестник "Всеки ден".