Големият актьор Павел Поппандов се сбогува завинаги с публиката на Сатиричния театър.

До драматичното  му решение се стигна след многократните публични обвинения на шефа на трупата Калин Сърменов, че Поппандов получава незаслужено заплатата си в Сатиричния театър.

На 3 февурари Павката влезе за последно в образа на Борис Бизов в представлението „Детектор на лъжата“. Както винаги салонът беше пълен и спектакълът се игра при голям успех.

След края Поппандов се обърна от сцената към публиката с думите:

„Уважаеми зрители, тази вечер изиграхме за 85-ти път „Детектор на лъжата“. Новото ръководство на театъра в лицето на актьорите (подчертавам тази дума) Калин Сърменов и Васил Банов прецениха, че моето място не е тук. Че получавам незаслужено заплата… Затова реших да напусна Сатирата. Вие гледахте преставлението и сами можете да прецените кой е прав. Трудно ми е да изрека последните думи, но държа да ги чуете. Тръгвам си от този театър не с огорчение, а с облекчение. Мъчно ми е и ме боли само за хората зад сцената, без които не може да се реализира нито един спектакъл. Но аз не ви казвам сбогом,  а довиждане“, завърши емоционално актьорът пред онемялата от учудване зала.

След първоначалното стъписване, салонът гръмна в бурни аплодисменти, които продължиха близо 15 минути – в чест на любимеца на публиката.

„Детектор на лъжата“ няма да се играе повече в Сатирата. Това е резултатът от далновидната политика на и. д. Шефа Калин Сърменов-Милото и заместника му Васил Банов.

Новото ръководство на трупата показа как може да съсипе едно добро и гледано представление, което всеки път носи на театъра около 10 хил. лв. приходи.