Едва на 8 г. тя печели наградата на Асоциацията на кинокритиците за най-добра млада актриса.

Когато излиза на сцената, не може да стигне микрофона, за да благодари за приза. Помага ѝ актьорът Орландо Блум, който държи микрофона на младата звезда, а тя не спира да говори в продължение на три минути.

Още съвсем малка играе рамо до рамо с големи имена в киното като Шон Пен, Робърт де Ниро, Дензъл Уошингтън, Том Круз.
Дакота Фанинг е известна със силните си роли в драми и трилъри.

Когато чуем името ѝ, няма как да не си спомним за малкото, невинно и беззащитно момиче, което разплакваше, иначе непоклатимия, Дензъл Уошингтън в "Мъж под прицел".

Или за дъщерята на Робърт де Ниро в хорър-трилъра "Криеница" - необщително и потайно дете с въображаем приятел на име Чарли.

За да изиграе изтерзаното дете, русокосата Дакота носи кестенява перука и си слага сенки под очите, което и придава измъчен вид. Разказва, че когато за първи път прочела сценария сама в стаята си, се изплашила и отишла при баща си и сестра си, за да довърши четенето.

От появата си на екран Дакота бързо се превръща в любимка на "Холивуд" и се отличава със своя огромен талант и способността ѝ да изиграе многослойни психологически емоции.

Сега малкото русо момиче вече е млада дама, която продължава да впечатлява с красотата, таланта и естественото си излъчване.

Тя се отличава от повечето известни личности, като избягва показността и пази личния си живот.

В началото на октомври обаче Дакота блесна на корицата на сп. Town and Country, в което разказа за любовните трепети в живота си и за раздялата си с Джейми Стракън.

Актрисата показва зрялост още от малка не само със сериозните си роли в киното, но и с решенията си в живота.

Връзката ѝ с Джейми Стракън продължи три години, въпреки голямата разлика в годините - Дакота е по-малка от него с 13 г.
След раздялата, сега тя е на друг етап в живота си, в който смята, че срещите са нещо ужасно.

На корицата на списанието Дакота носи рокля на "Шанел" в жълто и бяло, покрита с пайети. С малко грим и небрежно пуснати коси, актрисата показва своята неподправена красота и женственост.

През септември Дакота Фанинг присъства на филмовия фестивал в Торонто, където представи филма "Американски пасторал", в който си партнира с Дженифър Конъли и Юън Макгрегър.

Източник: VESTI.bg

Снимка: Instagram