На 9 октомври с концерт в Маями приключи голямото американско турне на Кали, което продължи близо месец.

Певицата е изключително благодарна на своите почитатели зад океана за топлото посрещане и за времето, прекарано заедно. На втори октомври Кали празнува своя рожден ден за първи път от много години насам и сякаш навакса загубеното време с един невероятен и много емоционален празник в сърцето на Ню Йорк.

“От много време не бях празнувала рождения си ден, а през изминалите два дни, се случи така, че го празнувах цели 48 часа. Имах невероятен рожден ден! Първо, абсолютно непознати до този момент за мен хора в Сиатъл ми бяха подготвили изненада и целият ресторант ми изпя Happy Birthday и получих много мили подаръци! Благодаря ви, мили хора! По-късно бях посрещната на летището в Ню Йорк с цветя и балонче от моя мъж, който дойде да празнува с мен в Америка - това е мноооого мило! Заедно с моите приятели тук, Натали и Еги, и група абсолютно непознати тъмнокожи момичета пяхме отново символната песен и ядохме торта на пъпа на Time Square! Беше вълшебно и неповторимо!!! Благодаря на всички, че станахте част от този ден! Това ме кара да вярвам, че не съм чак толкова лошичка, колкото си мисля, че съм. Обичам ви много приятели и ви благодаря, че сте част от прекрасния ми живот!!!”
Още една незабравима среща беляза пребиваването на певицата. Кали и нейният мъж посетиха американското турне на друга голяма българка - легендарната Стоянка Мутафова. Те успяха да увековечат с фотос този вълнуващ момент, веднага след постановката “Госпожа Стихийно бедствие”.



Междувременно Кали успя да изненада и своите почитатели в България дори и далеч от тук. Тя представи в ефира на телевизия “Планета” своя нов дует “Помни ме”. Този път изпълнителката си партнира с Андреас. Музиката и аранжиментът са на гръция композитор Dimitris Bezdzekis, а текстът е дело на Росен Димитров. Режисьор и сценарист на клипа е Людмил Иларионов - Люси, а оператор е Георги Марков. Проектът на Кали и Андреас спечели феновете от първо слушане и положителните коментари не закъсняха:

“Нямам думи, песента е повече от прекрасна! Справили сте се отлично. Много хубава музика, текстът е оригинален, а клипът допълва всичко. Отличен проект, много ми харесва!”, “Супер е новият дует, Кали. Пожелавам успехи и още много вдъхновение!”, “Хубава песен и най-важното - стойностна. Липсват такива песни. С всяко следващо слушане ми става все по-любима.”