Хитовият сериал на БНТ „Под прикритие" вече спокойно може да бъде наричан порно филм вместо криминална сага.

Брутални секс сцени взеха акъла на зрителите и минаха границата на добрия вкус. Макар по-обръгналата част от аудиторията да остана доволна от развитието на сюжета, шокираните са в пъти повече. Слава Богу, телевизията бе взела предпазни мерки и бе изместила последния епизод, който досега започваше в 20:45 ч. в неделя, за 22:00 часа.

Освен грубия език и сцените с насилие и убийства сценаристите се изявиха с нов опит за хард порно във филма. В сцената участват актьорът Мариан Вълев и фолк певицата Емануела. Екранният образ на Вълев - Куката, отива да се разтуши със своя стара любовница в жилището й. Преди да пристъпят към действие, той и проститутката поемат подобаващо количество наркотици, след което Куката й разкъсва бельото. Въпреки че Емануела все пак остава по халатче, което прикрива интимните й части, следва страстна сцена, в която той се опитва да я обладае, но засича. От безсилие дори посипва лицето й с кокаин. Тъй като лошото момче не се справя със „задачата", става груб и буквално започва да ръмжи, а партньорката му го изгонва, крещейки: „Животно!".



Върхът на бруталността обаче бе началната сцена на кримката, в която мафиотският бос Иво Андонов (Захари Бахаров) се забавлява с проститутката Дарина, която му прави дълбока и продължителна свирка. Почти безмълвната еротична случка изобилства от телесни течности, които се размазват по лицето на момичето, а камерата следи изцапаното й със сперма лице в близък план, без каквато и да е било цензура или мисъл, че и невръстни хлапета гледат и подражават на актьорите. За капак след фелациото Дарина „открадва" семето на Бахаров, пазейки го в устата си и го изплюва в епруветка, която отива право в ръцете на врага му Джаро.

В началото на годината бяха подадени няколко жалби срещу националната телевизия именно заради секс сцените и вулгарния език в „Под прикритие". Тогава глобата им се размина, но от Съвета за електронни медии издадоха предписание да се смени часът на излъчване, за да се предпазят децата. В първите епизоди от 4-ти сезон сцените бяха дори много по-смущаващи. Освен щедрите псувни и цинизми се стигна и до лесбийски порно сцени. Обществената реакция беше мигновена и сценаристите понесоха много критики. От екипа пък се оправдаха, че това е реалността в сферата, която представят във филма. Не можело да очакваме гангстери и наркопласьори да се изразяват литературно.

Откакто е започнал новият сезон на сериала, гафовете не спират. В епизода от тази неделя беше включено безпрецедентно продуктово позициониране на фармацевтичната компания. Оказва се, че собственикът й Огнян Донев е броил луди пари, за да споменат името на фирмата му като реплика между героите. В сцената любовницата на комисар Попов - прокурорката, чийто прототип от живота е скандалната обвинителка Ася Петрова, протеже на бившия МВР шеф Цветан Цветанов, решава кръстословица. Бойка Велкова, която играе ролята, се затруднява да попълни името на „голяма българска фармацевтична компания, известна и в чужбина". Тогава Владо Пенев самодоволно произнася името й. Донев е сред официалните спонсори на продукцията, но досега рекламата се ограничаваше до финалните надписи „С подкрепата на...". Коментарите не закъсняха и подразнени зрители веднага припомниха как в предишните сезони героите от „Под прикритие" постоянно пиели обезболяващи на фирмата.