Колекцията на модна къща Dior беше показана в рамките на Седмицата на висшата мода в Париж. Палитра, в която доминира телесният цвят, бродерии, изчистени линии - висшата мода не трябва да бие на очи, увери творческата директорка Мария Грация Киури. Тя искаше да изпрати това послание до ползващото Инстаграм ново поколение фенове на модата, предаде БТА.

Дефилето за сезона есен/зима 2019 г. се състоя в градините на музея Роден. Киури се постара да отдаде дължимото на ателиетата на Dior. "Хората понякога смятат, че висшата мода трябва да бие на очи, защото облеклата й са скъпи - поясни италианската дизайнерка. - Това виждане не отговаря на истината. Разбира се, ако искате нещо да е лесно забележимо на снимка, ще са нужни облекла в ярки цветове и украса от бродерии. Но по този начин ще се изгуби усещането за обем и кройка."

Някои манекенки носехи барети на главите си. Бяха представени тъмносини костюми, съставени от панталони, жилетки и къси горни дрехи с дълги ръкави, както и панталони, носени в комбинация с наметки, и плисирани рокли от креп. Ефирни рокли са като "втора кожа". Костюми тайори напомнят емблематичния силует с подчертана талия на Dior. "Модата прет-а-порте е предназначена за настоящия миг, докато висшата мода е вечна", отбеляза Киури.