"Окаляна съм...Тежко!" - това е текстът на последния sms в живота на Васа Ганчева.

Тя го отправила до своя приятелка, съобщи тази сутрин по ТВ 7 водещият Николай Бареков.

Той добави, че Иван и Андрей, поръчителите на видеото, което стана причина за страданията на телевизионната критичка, са се изпокрили в последните дни, след смъртта й.

Смъртта на медийната критичка Васа Ганчева разтресе общественото пространство. Журналистът Иван Иванов обяви в сутрешния блок на ТВ 7, че интелектуалци - приятели на Васа ще предприемат мерки предаването "Съдебен спор" да бъде дадено на съд.

Tой коментира в „Гореща точка“, че кончината на Васа Ганчева има отношение с това, което се е случило преди време с нея в една телевизия и с едни телевизионни водещи. „Началото на края на Васа е това, което се случи с нея в Нова телевизия“, отсече близкият приятел на Васа Ганчева.

Васа Ганчева е коментирала работата му като журналист и то положително в своите материали.

„Не ми е приятно, че всички ми звънят и ме питат колко съм плащал на Васа Ганчева, за да пише добри неща за мен“, каза още Иван Иванов-Дядо. Защо се покри редакторът на “Съдебен спор” Георги Игнатов?, попита в студиото Иванов и обеща да предостави видеозаписа с подкупа за допълнително разследване.

Той беше категоричен в студиото на „Гореща точка“, че приятелите на Васа Ганчева ще направят всичко възможно да реабилитират нейното име, дори и по съдебен път.

Днес ще се състои поклонението пред тленните останки на Васа Ганчева. От 11.00 часа във фоайето на Народния театър "Иван Вазов", а по-късно от 13.30 часа ще има опело в църквата "Свети Седмочисленици". Погребението ще бъде от 15 часа в Централните софийски гробища в парцел № 1.

novini.bg