Българският филм "Посоки" на режисьора Стефан Командарев е първият носител на Наградата на публиката на чисто новия Международен филмов фестивал в Брюксел, който се проведе между 20 и 30 юни.

Лентата с участието на Васил Василев-Зуек, Иван Бърнев и Асен Блатечки пребори конкуренцията на още дузина продукции. Призът има и финансово изражение в размер на 8000 евро в брой – 5000 за дистрибутора и 3000 за продуцента, и 5000 евро под формата на реклама и маркетинг услуги.

Голямата награда на фестивала беше присъдена на иранския филм "Без дата и подпис" на режисьора Вахид Вахид Джалилванд. Специални гости на кино форума бяха легендата Клаудия Кардинале, Жерар Депардио, както и голяма част от екипа на скандалния филм „Човекът, който уби Дон Кихот“ - Тери Гилиъм, Серджи Лопез и Джоана Рибейро. В рамките на 10-те фестивални дни форумът предложи три състезателни програми, много прожекции на открито, мастър класове и ретроспекции.

Първата прожекция на „Посоки“ беше на фестивала в Кан през 2017 г., където получи номинация в категория „Особен поглед“. Лентата събра и над 15 приза от международни форуми в Испания, Люксембург, Албания, Австрия, Сараево.