Новият сериал „Ягодова луна“, с главни действащи лица бивши и настоящи пожарникари, бе посрещнат на нож от истински огнеборци. От екипа претендират, че актьорите се снимат с професионални униформи и разиграват събития по действителни случаи. Реалните огнеборци обаче дадоха старт на бурна дискусия в социалните мрежи, че показаното в продукцията не отговаря съвсем на истината. Старт на дебата даде пожарникар от Габрово с определението „Ягодови лайна“, като заигравка с името на поредицата.

Не може повече да изложат най-отговорната професия, но както всичко у нас - позволили са. Жалко, поне от американците да бяха се поучили. Жалко за професията“, „Можеше малко истински огън да има“ и „На пострадалата защо не сложиха маска?“, гласят само част от коментарите на негови колеги.

В група на пожарникари във Фейсбук се разразяват и спорове за пагона на героя на Асен Блатечки - дали е началник на службата или директор на дирекция. И защо като е началник служба веднага се хвърля в първа кола, а не е зад бюро, както е в реалността.
Има и доволни фенове, които следят епизодите заради тандема Милена Фучеджиева и Елена Иванова, който е отговорен за успеха на сериала „Пътят на честта“.

От екипа непрекъснато напомнят, че „Ягодова луна“ е реализиран в партньорство с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Все пак не е документален филм”, уточнява Десислав Тодоров.

снимки:фейсбук