Прахът на холивудския актьор Робин Уилямс е разпръснат още на 12 август в залива на Сан Франциско, близо до имението му.

Това показвал смъртният акт, издаден от щата Калифорния, съобщава „Холивуд лайф“.

Талантливият комик се самоуби на 11 август.

Докато светът продължава да оплаква звездата от „Мисис Даутфайър“ и „Джуманджи“, семейството му тайно е извършило церемонията, като е разпръснало тленните му останки в залива на Сан Франциско около фамилната къща.

Щатският сертификат посочва, че това е направено на брега в окръг Марин, Калифорния на 12 август.

„Семейството му беше тук, децата му, той беше истински водач на местната общност и изключително щедър към местни благотворителни инициативи“, разказа източник, присъствал на церемонията.

„Сигурен съм, че той би искал последното му място за покой да бъде тук, в залива. Може да е живял на различни места на планетата, но искаше да е тук. Единственото подходящо място да бъде погребан или да бъде разпръснат е някъде на брега“, допълва той.

Погребална церемония е била извършена в църквата „Монтес Чапъл“ на хълмовете Сан Анселмо.

Смъртта на носителя на „Оскар“ все още е в процес на разследване. Водещата версия е самоубийство, но не е ясно дали кремирането на тялото няма да заличи някои ключови следи.

Според първоначалните твърдения Уилямс се е обесил заради депресия, породена от проблеми с алкохола, но съпругата му разкри, че наскоро е бил диагностициран с Паркинсон, което го е подтикнало към отчаяната постъпка.