Адаптирана версия на култовия комедиен сериал "Женени с деца" ще заснеме Нова тв.

Новината бе обявена по време на провелия се миналата седмица "Форум за обмен на телевизионни програми" (MIPCOM) в Кан.

Sony Picture Television и Viasat Broadcasting, част от MTG, сключиха договор за производството на ситкома в България. Първият сезон на поредицата ще бъде излъчен през 2012 г., пише в. "Монитор"

Забавните истории на безпаричното семейство Бънди са едни от най-успешните и обичани от публиката в цял свят. Сериалът получава множество положителни отзиви и признания, сред които 7 номинации за награди "Еми", 7 номинации за "Златен глобус", номинация от Casting Society of America и др. Актьорът Ед О'Нийл, който изпълнява ролята на вечно мрънкащия Ал Бънди, стана едно от най-известните телевизионни лица.

В САЩ хитовата комедия е излъчвана в продължение на цели 11 сезона - първият епизод тръгва по Fox Network през 1987 г., а последният - през 1997 г. "Женени с деца" бързо печели почитатели и в останалите страни, в резултат на което местни версии на ситкома са снимани в държави като Аржентина, Армения, Чили, Колумбия, Хърватия, Унгария, Турция, Русия и Испания.

Главните действащи лица в сагата са семейство Бънди от Чикаго. Те нямат нищо общо с обичайните щастливи и захаросани американски фамилии, а точно обратното - олицетворяват техните недостатъци, които никой няма смелостта да признае.

Главните персонажи са някогашният играч на американски футбол Ал Бънди (Ед О’Нийл), който е продавач на обувки. Съпругата му Пеги (Кейти Сагал) има един единствен талант - да харчи и без това малката му заплата по магазини, салони за красота и бинго зали. Децата им са префърцунената и глупава Кели (Кристина Апългейт) и по-малкият й брат - егоцентричният смотаняк Бъд (Дейвид Фостино).

Щастливо женени от цели 16 години (или поне през половината от тях), Ал и Пеги откриват, че тайната на успешния брак се крие в това да приемаш особеностите и недостатъците на половинката си. Франк Синатра изпълнява песента към сериала - Love and Marriage, която и до днес остава емблематична за продукцията.