"Искам да създадем фондация на негово име, която да подпомага млади журналисти и да награждава най-добрите в този бранш.". Това обяви Десислава Цонева-дъщерята на покойния телевизионер Димитър Цонев, който във вторник напусна този свят след получения по-рано през август инсулт.

"Животът продължава и неговото дело трябва да бъде продължено. Имам цел да продължа името му. Хората обикновено при такова нещо се отдават на страдание, но аз искам да продължа живота му. Той даде целия си живот на телевизията. Целият стрес, който е понасял, може и политиците да са го изнервили, той все пак го правеше заради обществото", коментира пред bTV дъщерята на журналиста.

И добави: "Ние сме още в шок. Реално са минали 2-3 дни. Не го осъзнаваме все още. С времето ще усещаме колко ще ни липсва. По-добрият вариант, гледайки какво беше състоянието му, бе този развой, отколкото да има живот като зеленчук или като пъпеш, както казват хората. Той не би искал това. Лекарите казваха, че инсултът е много силен и е ударил много лошо мозъка. На него дишането му отказа още щом го приеха в болницата. До последно лекарите във ВМА се опитваха да го спасят, направиха всичко възможно, искам да благодаря. В крайна сметка сърцето му не издържа и си отиде.".

Източник: Monitor.bg