Двама полицаи бяха нападнати по време на служба днес в пловдивското село Златитрап, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Единият е настанен в болница с комоцио и счупена раменна лопатка без опасност за живота, а колегата му е с охлузни рани по главата и ръцете. двамата криминалисти отишли с кола в крайната махала на селото. Заподозрените В.А. на 43 години и М.А. на 38 години се придвижвали с лек автомобил „Фолксваген”.

При опит да бъдат задържани служителите на реда срещнали яростна съпротива. В схватката срещу тях се намесили и други жители от махалата, които били въоръжени с дървени колове и пръти. Шофьор на камион „МАН” се опитал да прегази двамата полицаи.

В схватката единият полицай произвел предупредителен изстрел със служебния си пистолет, който му бил отнет насила от разярените побойници. Минути по-късно екипи на сектор „Специализирани полицейски сили” и от градските районни полицейски управления се притекли на помощ на колегите си. На мястото на инцидента пристигнали и служители от зоналното подразделение на жандармерията в Пловдив.

В ареста са задържани В.А. и М.А., заедно с други 9 лица, имащи отношение към посегателството над полицаите. При проверки в къщи в махалата е иззето неголямо количество наркотици. Предстоят процесуално-следствени действия и огледи по изясняване на целия случая.