Трансферите на големи европейски футболисти са от полза за българския футбол – само така младите ни играчи могат да се развиват. Това заяви водещият Ники Александров тази седмица в спортно-коментарното студио ''Пред банята'' по TV7.

Коментарът бе по повод трансфера на бившия играч на ''Реал Мадрид'' Карлос Диого в ЦСКА. На противното мнение застана ко-водещият на предаването Иво Райчев, който смята за крайно неудачен четиримесечният договор на ''леко позастаряващия'' футболист с ЦСКА.

Журналистите от Дарик изпаднаха в разгорещен спор за нуждата от топ трансфери на чужденци в българския футбол. Според Ники Александров, ако ЦСКА започне да играе само с юноши, неизбежно ще завърши на 5-6 място. По думите му, младежите не могат да привлекат публика, трябват им големи играчи, които да доведат феновете на стадионите.

В култовия ретро коментар Иво Райчев припомни на зрителите битката между Левски и ЦСКА на 25 август 1970 г. Мачът е първата победа на тима под името ''Левски-Спартак'', който на 22 януари същата година се слива с отборите ''Спартак'' и ''Спортист''. Това е и последният трофей на неповторимия Георги Аспарухов – Гунди, загинал година по-късно в автомобилна катастрофа. 

Водещите разведриха атмосферата в студиото с най-нелепите имена на родните футболни отбори през годините: ''Торпедо'', ''Урожай'', ''Строител, ''Преноз-превос, Димитровски съюз на народната младеж'', Септемврийска слава'', ''Родни криле'' и неповторимия ''Завод 12'', който през 1954 г. завършва на четвърто място като изпреварва ''Левски'' в крайното класиране в ''А'' група. ''Завод 12'' възкръсва и през 1997 г. се появява под името ''Девълс''.

За лаф на седмицата бяха обявени думите на наставника на волейболния ЦСКА Александър Попов след последния мач на тима в Шампионската лига: ''За тези, за които няма смисъл от участието в Шампионската лига, им пожелавам да си стоят вкъщи, да кръстосат ръцете пред телевизора, да кажат някоя лоша дума, където намерят за добре.''

В класацията попадна и емоционалното изказване на капитана на ЦСКА Николай Иванов: ''Не може в една нива пълна с бурени да има нещо хубаво и то да вирее непрекъснато и постоянно.''

Водещите не подминаха и поста на Уейн Руни в социалната мрежа Twitter: ''Пепе, какъв идиот си!'', след като защитникът на ''Реал Мадрид'' настъпи Меси по лявата ръка.

Като гаф номер 1 на изминалите 7 дни беше отличено изказването на водещия Иво Райчев, който предположи, че вътрешният министър Цветан Цветанов е от Славия.

За гордост на седмицата бе провъзгласена тенис надеждата Цвети Пиронкова, която въпреки че отпадна от Australian Open, влезе в топ 10 на най-красивите спортисти в света. 

Гледайте ''Факторът Кошлуков'' на живо по TV7 всяка събота, 9:00-11:45!

Гледайте TV7 в национален ефир и в реално време на сайта на телевизията: http:// , посетете Facebook страницата ни: , или споделете своите новини на e-mail: news@tv7.bg