Със създаването на поредицата „DC Icons“ емблематичната за комикс индустрията компания DC обединява силите на редица от най-популярните и обичани YA автори, сред които Сара Дж. Маас, Лий Бардуго, Мари Лу и Мат де ла Пеня, за да разкажат историите на 4 от легендарните супергерои – Жената-чудо, Супермен, Батман и Жената-котка.

На български език вече излезе „Жената-чудо“ от един от най-продаваните автори според „Ню Йорк Таймс“ и „USA Today“ Лий Бардуго („Сянка и кост“) – разказ за Диана, принцесата на амазонките, който успя да завладя сърцата на хиляди български читатели. Сега е ред на най-мрачния герой от DC вселената да разкрие тайните на своето минало. Защото преди да е бъде Батман, той беше Брус Уейн.

В „Батман. Нощният хищник” популярната американска писателка Мари Лу („Warcross“) разказва историята на едно безразсъдно момче, готово да наруши всички правила за момиче, което може би ще се окаже неговият най-опасен враг.

Младият и необуздан Брус е богат наследник след жестокото убийство на родителите му. Добре познатият му настойник и иконом Алфред не може да се справи с буйния нрав на току-що навършилия 18 години младеж, а папараци дебнат отвсякъде в очакване той да получи достъпа си до „УейнТех“ и технологии, за които човек може само да мечтае. Но да си най-богатият тийнейджър в света крие и други опасности. Организацията на Нощните хищници – банда, която елиминира един по един представителите на елита на Готъм – е по следите на момчето, а едно безразсъдно шофиране и намеса на полицията го хвърля в ръцете им – Брус е осъден на пробация в психиатричната болница „Аркам“ – брутално място, в което са затворени още по-брутални престъпници.

Под студената светлина на флуоресцентните тръби в коридорите Брус се запознава с Мадлен – тайнствено и красиво момиче, което се оказва мистериозно свързано с Нощните хищници. Тяхното странно приятелство се превръща в спасителна сламка, но дали младият Батман успява да се докосне до непознатата, или по-скоро неволно ѝ дава информация, която да помогне на организацията да стигне до него?

„Батман. Нощният хищник” е мрачна алтернативна история, в която предателства, любов и приятелство се преплитат в напрегнат и вълнуващ сюжет. Между стените на една лудница всичко е възможно. Но не и да избягаш от съдбата си.