Първи разбираме какво се случва на алкохолни пазар и първи пробвахме новата водка FLIRT 5.

Това се случи на 19-ти и 20-ти април в София на Националното състезание по барманство. 20 от най-добрите бармани представиха новия топ продукт в състезание. Изненадата с FLIRT 5 е още от първата глътка – страхотен вкус, топ качество.

Това се дължало на пет-степенната дестилация, обясниха ни професионалистите и ни обещаха да не ни боли глава на другия ден.

Така се правят едни от най-добрите водки в света. Очертава се водката да бъде хит това лято като вече е пусната на пазара.

Специалистите трудно могат да определят дали FLIRT 5 е по-добра в чист вид, или с разредител. Победител за Купата на FLIRT стана барманче, което се подвизава във Варна. Той спретна микс с водка, сироп мента, сироп джинджър бред, ликьор личи, фреш лайм и изненада - кисело мляко. Шейкна ги добре и ги наля в изстудена чаша.

„Чистият алкохол има няколко предимства - дестилацията премахва вредните примеси, а и ако пиете "чисто", се лишавате от вредно количество захар”, разказаха миксолозите зад бара докато флеърваха (жонглираха) с бутилки. Водката остава сред най-предпочитаните високоградусови напитки на българите – както за консумация самостоятелно у дома с приятели, така и в коктейли по заведенията - става за елегантно флиртуване с кифли. Съгласихме се и с това твърдение.

Националното състезание за бармани в столицата дава шанс на най-добрите миксолози да премерят сили и е квалификация за Световното в Копенхаген.

Автор: Мария Милкова