"Тази книга е за кризите, не за проблемите. Всеки решен проблем ни прави по-уверени в себе си, по-способни, по-знаещи и по-можещи, но си оставаме същите – преодолените проблеми само ни убеждават колко стойностни сме такива, каквито сме. С всяка преживявана криза ние губим представата за себе си. След всяка криза в нас се ражда нещо ново, непознато – откриваме и преоткриваме себе си. И колкото по-голяма, по-силна е личността, която напира да се роди, толкова по-болезнена е кризата."

/Калина Александрова/

Книгата “Сезоните на нашите кризи”, издадена от издателство “Изток-Запад”, София, 2006г. е дебют на Калина Александрова като автор и веднага грабва читателя с достъпния си за широката аудитория начин на изразяване, а изводите, които обобщава, могат да бъдат от полза за всеки.

Това е второ, допълнено издание на "Сезоните на нашите кризи", 2013г., което е обогатено с рецензия, отзив и публикации на авторката.

Калина публикува материали в рубриката Психотема на сп.“Диета и красота” до 2008г.

През 2010г. заедно с ученичката Людмила Стоева от 7СОУ София участва в конкурса ''Доброто в нас'' на Public Republic по случай 24 май и спечелват трета награда в модула Есе в тандем учител-ученик със “Законът за доброто”.

В началото на 2013г. издава стихосбирката "Аз Избирам" под псевдонима Калина Алекс. 

Срещата - представяне ще бъде на 29.11.2013 г. (петък) от 19.00 ч. в кафето на Център "Идея Вита" (София, кв. "Бели брези", ул. "Лерин" 64), вход свободен.