След броени дни създателите на филма ''Игрите на глада: Възпламеняване'' ще представят основния трейлър на дългоочакваната продукция на фестивала на комиксите Comic-Con, който се провежда в Сан Диего от вчера до 21 юли.

Той ще бъде показан за първи път пред публика на 20 юли, по време на специален панел с водещ Дейв Каргър, кореспондент на едно от най-авторитетните интернет издания за кино - Fandango. Според читателите на медията  ''Игрите на глада: Възпламеняване'' е най-очакваният филм за 2013 г.

Очаква се гости на събитието да бъдат Дженифър Лорънс, Джош Хъчерсън, Лиъм Хемсуърт, Лени Кравиц, Джена Малоун, Джефри Райт, Уилоу Шийлидс и режисьорът Франсис Лорънс.

В навечерието на фестивала бяха представени и нови, футуристични плакати на някои от участниците в 75-то юбилейно издание на Игрите на глада. Сред тях освен Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс) и Пийта Меларк (Джош Хъчерсън) от Окръг 12 виждаме още техните опоненти и професионални трибути от Окръг 1 - братът и сестрата Глос (Алън Ричсън) и Кашмир (Стефани Ли Шлунд); Джоана Мейсън (Джена Малоун) - победителката в Игрите на глада от Окръг 7; Бийти (Джефри Райт), получил прякора „Волтс“ и Уайърс (Аманда Плъмър) с прякор „Нътс“, от Окръг 3; Финик (Сам Клафлин) - интелигентният и харизматичен представител на Окръг 4, който едва 14-годишен печели Игрите на глада и дамата от неговия окръг – 80-годишната Магс (Лин Коен); безмилостните трибути от Окръг 2 Брут (Бруно Гън) и Енобария (Мита Голдинг).

Първата част от екранизацията по едноименния бестселър  на Сюзан Колинс „Игрите на глада“ се превърна в кинофеномена на 2012-та година и спечели милиони фенове по света. Всички те с нетърпение очакват продължението на историята в  ''Игрите на глада: Възпламеняване'' на световната му и българска кинопремиера на 22 ноември. В него Катнис Евърдийн и Пийта Меларк се завръщат у дома като победители от 74-те Игри на глада. Победата означава да напуснат семействата и най-близките си приятели, за да поемат на „Турнето на победителя” през всички окръзи на Панем.

По време на обиколката Катнис усеща, че искрата на нейното неподчинение е възпламенила недоволството в няколко окръга, където се надига бунт. Въпреки това, Капитолът продължава да държи гнева под контрол, тъй като Президентът Сноу вече е започнал подготовката на 75-те юбилейни Игри на глада. Провеждани на всеки 25 години, с неочакваните си правила те заплашват да променят Панем завинаги.

В  ''Игрите на глада: Възпламеняване'' участват Дженифър Лорънс, Лиъм Хемсуърт, Сам Клафлин, Джош Хъчерсън, Елизабет Банкс, Уди Харелсън, Лени Кравиц, Филип Сеймур Хофман, Станли Тучи, Доналд Съдерланд, Джена Малоун, Джефри Райт, Стефани Ли Шлунд, Алън Ричсън, Мария Хауел, Роджър Митчъл, Бруно Гън, Мита Голдинг, Лин Коен, Аманда Плъмър и др. Режисьор на филма е Франсис Лоурънс (“Аз съм легенда”), а продуценти са Нина Джейкъбсън и Джон Килик.

Официалната премиера на  ''Игрите на глада: Възпламеняване'' е на 22 ноември 2013 г. в кината и IMAX.