„Квартет“ – опасни връзки след края на света можете да гледате на 1 февруари (понеделник) от 20:00 часа в Зала 1 на НДК. Спектакълът-филм е на Явор Гърдев по пиесата на Хайнер Мюлер. Участват СНЕЖИНА ПЕТРОВА в ролята на Мертьой и ЗАХАРИ БАХАРОВ в ролята на Валмон.

Интерактивният проект „БЕБЕШКА ПИЕСА” ви очаква в сряда (3 февруари) от 10:00 и 11:30 часа в Зала 4 и в него могат да се включат деца на 2 и 3-годишна възраст и техните родители. Театралната игра вплита базови за детското развитие и възпитание модели, поднесени забавно и с много музика. Проектът, чиято продължителност е 30 минути, е консултиран с психолог и съобразен с особеностите в развитието на детето през най-ранната му възраст и неговата потребност чрез преживявания да опознае заобикалящия го свят.

„Усмихни се!“ ще си кажем в неделя (7 февруари) от 11:00 часа в Зала 4. Усмихни се!" е визуално, сетивно и откривателско представление за деца от 0 до 3 години, в което чрез изразните средства на театъра се създава арт среда, която провокира любопитството и сетивата на детето - слух и зрение, и спомага за изграждането на неговата двигателна култура.

ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ “ПЕРОТО“

Месецът на любовта започва с представянето на романа ”Завинаги” от Константина Живова. На 1 февруари (понеделник) от 19:00 часа в Литературен клуб ”ПЕРОТО” ви очаква една вълнуваща вечер, споделена с разговор в компанията на четири вдъхновяващи жени: Гергана Стоянова, Вяра Атова, Маги Джанаварова и Ива Дойчинова.

На 2 февруари (вторник) от 19:00 часа ще съживим една легенда – вечната Коко Шанел, с премиерата на книгата ”CHANEL & CO – Коко и нейното обкръжение”. Гости на събитието са д-р Любомир Стойков, преподавател по ”Мода” в НХА, актрисата Ирмена Чичикова и Ина Асса, която ще покаже серия модни трикове.

На 3 февруари (сряда) от 18:30 часа ще се състои премиерата на най-новата книга на поета Георги Атанасов – ”Осмият цвят на бялото”.

Връчване на награди на Портала за неправителствените организации ще се проведе от 18:30 часа в четвъртък (4 февруари). Събитието е с покани.

Представяне на книгата ”BOLGAR: Тайните на нашия произход” на Александър Мошев ви очаква на 5 февруари (петък) от 18:30 часа. Авторът търси отговорите на въпроси, като например: ”Какво означава името ”българи”?, ”Колко древен е нашият език?” и ”Къде е легендарната ни ”прародина”?”.

На 6 февруари (събота) Литературен клуб “ПЕРОТО” се превръща в бойно поле за българския турнир Tavern Hero, който ще изпита възможностите на европейските HearthStone играчи. Турнирът започва от 11:00 часа и ще обиколи 20 града, започвайки с Лондон, Мадрид и Москва.

Четене от деца за деца ще се състои на 7 февруари (неделя) от 11:00 часа.

ТЕАТЪР АЗАРЯН

„Бягства” с участието на Милица Гладнишка и Полина Христова гледаме на 4 февруари (четвъртък) от 19:30 часа.

7 февруари (неделя) от 19:30 часа ви предстои среща с номинирания за „Икар” 2016 спектакъл „Чайка” на Явор Гърдев по текст на А.П. Чехов и със звездното участие на Владимир Пенев (номинация за „Икар” 2016 за поддържаща мъжка роля) и останалите от звездния актьорски състав: Елена Телбис, Захари Бахаров, Снежина Петрова, Ованес Торосян, Николай Урумов, Светлана Янчева, Михаил Мутафов, Лилия Гелева, Христо Петков и Стоян Габровски.

ДНК

В три поредни дни – 4, 5 и 6 февруари от 20:00 часа можете да гледате един театрален разказ за съвременните Пепеляшки – „Пепеляшки ООД”. Българо-немската театрална копродукция „наръчник за (разочаровани) принцеси на три езика“, атакува представите ни за образа на жената и ролята ѝ в обществото.

КИНО

От 1 до 4 февруари в кино „Люмиер“ от 20:00 часа ще продължат прожекциите на шедьовъра „Момичето от Дания“. Главните роли в забележителната любовна история играят носителят на “Оскар” за “Теорията на всичко” Еди Редмейн и нашумялата актриса Алисия Викандер(“EX MACHINA: Бог от машината”, “Седмият син”, “Повелителят на кухнята”).

Режисьор е носителят на “Оскар” Том Хупър (“Речта на краля”), а сценарист е Лусинда Коксън.

Филмът е с 4 номинации за „Оскар“, 3 номинации за „Оскар“ и 5 номинации за „БАФТА“.

На 3 и 4 февруари в „Люмиер“ от 17:00 часа ще има още две прожекции на „Завръщането“. Епичната продукция е на носителя на „Оскар” Алехандро Иняриту, а в главните роли са безкрайно талантливите Леонардо ДиКаприо и Том Харди. Филмът е с три награди "Златен глобус" и цели 12 номинации за "Оскар".

На 3 февруари (сряда) от 19:30 часа в Зала 1 на НДК ще се състои ексклузивна прожекция на българския филм „Прелюбодеяние” с режисьор Явор Веселинов.

Филмът е реализиран от продуцентска компания “ТИЧ.Ко” и Явор Веселинов в копродукция с някои от най-големите продуцентски компании у нас – “Камера”, “Дрийм Тийм”, “Гала филмс” и “Чучков Брадърс”, с подкрепата на Столична община и НДК.

В ролите ще видим: Ованес Торосян, Владимир Пенев, Полин Лалова, Лидия Инджова, Касиел Ноа Ашер, Леонид Йовчев, Мартин Цолов и Любомир Нейков.