Месецът на любовта започва с представянето на романа ”Завинаги” от Константина Живова.

На 1 февруари (понеделник) от 19:00 часа в Литературен клуб ”ПЕРОТО” ви очаква една вълнуваща вечер, споделена с разговор в компанията на четири вдъхновяващи жени: Гергана Стоянова, Вяра Атова, Маги Джанаварова и Ива Дойчинова.

На 2 февруари (вторник) от 19:00 часа ще съживим една легенда – вечната Коко Шанел, с премиерата на книгата ”CHANEL & CO – Коко и нейното обкръжение”. Гости на събитието са д-р Любомир Стойков, преподавател по ”Мода” в НХА, актрисата Ирмена Чичикова и Ина Асса, която ще покаже серия модни трикове.

Журналистът Йордан Георгиев ще представи пред читателите своята стихосбирка ”Без маски”. Заглавието е вдъхновено от седмичното предаване за театър в радио ”Алма матер“, на което авторът е водещ. Очакваме ви на 3 февруари (сряда) от 16:00 часа.

Същият ден от 18:30 часа ще се състои премиерата на най-новата книга на поета Георги Атанасов – ”Осмият цвят на бялото”.

Връчване на награди на Портала за неправителствените организации ще се проведе от 18:30 часа в четвъртъкът (4 февруари). Събитието е с покани.

Представяне на книгата ”BOLGAR: Тайните на нашия произход” на Александър Мошев ви очаква на 5 февруари (петък) от 18:30 часа. Авторът търси отговорите на въпроси, като например: ”Какво означава името ”българи”?, ”Колко древен е нашият език?” и ”Къде е легендарната ни ”прародина”?”.

На 6 февруари (събота) Литературен клуб “ПЕРОТО” се превръща в бойно поле за българския турнир Tavern Hero, който ще изпита възможностите на европейските HearthStone играчи. Турнирът започва от 11:00 часа и ще обиколи 20 града, започвайки с Лондон, Мадрид и Москва.

Четене от деца за деца ще се състои на 7 февруари (неделя) от 11:00 часа.

В понеделник (8 февруари) от 19:00 часа Дилян Манолов ще представи своята дебютна стихосбирка ”Водопадане”. През изминалата година младият автор участва в телевизионното реалити ”Ръкописът”.

9 февруари (вторник) е Международен ден за безопасен Интернет, който ще бъде отбелязан от 13:00 часа в Литературен клуб ”ПЕРОТО”. Събитието е с покани.

Автобиографичната история на Анжела Пенчева ”Моят живот. Да имаш ляв палец” ще бъде представена на 10 февруари (сряда) от 18:30 часа. Разказът е мозайка от епизоди, наблюдения, възприятия и обобщения, оставили отпечатък у човек, който вижда света и хората от друг ъгъл.

Премиера на ”Обича ме. Не те обича”, сборник с нови любовни разкази от 16 съвременни български автори, ви очаква на 11 февруари (четвъртък) от 19:00 часа. Сред имената са някои от най-четените писатели у нас – Георги Господинов, Алек Попов, Илиян Любомиров и други. Книгата ще представи Захари Карабашлиев, а художник на корицата е Дамян Дамянов.

Поли Муканова ще представи своята нова книга ”Мидите имат две страни“ на 12 февруари (петък) от 18:30 часа, която продължава оригиналните търсения на поетесата.

Изложба ”Светът е за двама” на Ина Дамянова ще бъде открита на 13 февруари (събота) от 13:00 часа в Литературен клуб ”ПЕРОТО”.

Денят на влюбените, 14 февруари (неделя), е посветен на поетичната вечер ”Любов и вино. Вино и любов”, която започва от 22:00 часа.

Вечер на дарителите по случай Международния ден на децата, болни от рак, и 5 години от създаването на сдружение ”Деца, болни от онкохематологични заболявания” ще бъдат отбелязани на 15 февруари (понеделник) от 19:00 часа.

Представяне на книгата ”Бразилска пеперуда зад моето рамо” на Анна Колчакова ви очаква на 16 февруари (вторник) от 18:00 часа.

На 17 февруари (сряда) от 19:00 часа авторът на хитовия роман ”Български психар” Андрей Велков, ще презентира своята нова книга ”Няма за кога”.

Среща на тема ”Журналистика и литература” с испанския писател и журналист Алфонсо Армада ще се състои на 18 февруари (четвъртък) от 19:00 часа.

В петъка (19 февруари) от 19:00 часа Петър Петров ще сподели с публика своята книга ”Твърде лично”.

Събитие с покани ще има на 20 февруари (събота) от 18:00 часа.

Неделя (21 февруари) е посветена на децата. От 10:00 часа ще бъде представена детска книга, а от 11:00 часа малчуганите ще четат по случай традиционната инициатива ”Четенето е сладко”.

Същият ден от 17:00 часа Дани Нова ще разкаже повече са своята поетична книга ”Мелодия”.

Премиера на ”Дом на вятъра” от Димитър Кабаков ви очаква на 22 февруари (понеделник) от 18:00 часа. За книгата ще говорят Милица Гладнишка, Мишо Йосифов и Цветана Манева.

Стихосбирката ”Поетът е хтонично същество” на Пламен Антов ще бъде презентирана във вторник (23 февруари) от 18:30 часа. Борислава Иванова от ”Сборище за трубадури” определя поезията на автора като ”търсене и пътуване – пътуване, в което азът е и сам, и заобиколен от сенките на миналото”.

На 24 февруари (сряда) вестник ”Стършел” ще отбележи своя 70-годишен юбилей с представяне на сборник със спомени из историята на седмичника. Заповядайте от 18:30 часа!

Networking събитие с покани в четвъртък (25 февруари) от 18:00 часа.

Премиера на книгата ”Живо месо” от Пейчо Кънев, най-издаваният български поет в САЩ, ще се състои на 26 февруари (петък) от 19:00 часа.

В последния ден от месеца (29 февруари, понеделник) от 19:00 часа Албена Ненкова ще представи своя роман ”Всичко в един тиган”. Той е ”като глътка вино, която те очарова, харесваш го, познаваш го, но винаги оставаш малко жаден”.