Боби Кристина Браун, която вече близо два месеца е в медикаментозна кома, е преместена от болницата в Атланта в разположен наблизо рехабилитационен център.

По информация на Си Ен Ен, преместването не означава, че състоянието на единствената дъщеря на знаменитата певица се е подобрило: рехабилитационният център е по-добре приспособен за дългосрочни грижи за пациенти в кома.

На 31 януари 22-годишната Боби Кристина бе приета в болница в Атланта, след като съпругът й Ник Гордън и техен общ приятел я откриха в дома й да лежи по лице в безсъзнание в напълнена с вода вана.

Гордън е повикал полиция и линейка и до пристигането на лекарите е правил изкуствено дишане на Боби Кристина. Причината за случилото се продължава да бъде неизвестна. Наркотици в дома на момичето на са открити.

В болницата лекарите поставиха Боби Кристина в изкуствена кома заради отток в мозъка. Оттогава момичето не е идвало в съзнание. През февруари лекарите направиха опит да изкарат пациентката от кома, но той се провали заради силни гърчове.

Полицията продължава да разследва Ник Гордън. По данни на медиите, по тялото на момичето са били открити травми и следователите се опитват да изяснят причината за тяхната поява. Журналистите са на мнение, че между момичето и любимия й е имало сериозен спор.