Майсторската, психологически плътна проза на Георги Томов („Не беше тук и си отиде“, „Докато дишам”, „Всичките дни”) е свидетелство, че талантът може да се радва на признание както от критиката, така и от широката публика.

Едновременно писател, който умее да разказва, и разказвач, който умее да пише, той успява да се доближи до читателя с неговата способност да фрагментира света и да го реконструира отново в нова надфабулна форма.

„Розариум” – новият роман на даровития автор – е съвременна история за съзряването. Под ударите на съдбата главният герой се превръща от мъж, задоволен от обикновения живот, в личност, готова да отстоява принципи. Той започва да си задава извечните трансцедентни въпроси за света и човешката същност. Това е процес, определен от Юнг като идентикация – опит да се извадят на светло тайните на колективното несъзнавано, които всеки от нас носи дълбоко в подсъзнанието си.

В едно свое интервю Томов споделя: „С писането авторът израства заедно с героите си…“. Затова:

Заповядайте на 15 юни от 18:30 ч., за да поговорите с ексцентричния преподавател, превърнал се в любим писател, за личностното израстване на твореца чрез неговите герои, за любовта във всичките ѝ аспекти, за упованието в Бога и науката, за философия и психология, за неизбежните връзки между духовно и житейско.

Проф. д-р Амелия Личева ще разгледа творбата в контекста на епохата на средновековния ръкопис Rosarium Philosophorum, създаден преди повече от 6 века, както и от гледната точка на нашето съвремие.

Специален гост на събитието ще бъде журналистът и писател Иво Иванов.