Какво може да събере на едно място проф. Андрей Пантев, актрисата Стефка Янорова, художника Филип  Попов, главния редактор на ELLE Мария Георгиева, водещата Валя Войкова, Михаил Заимов, който сам се определя като пътешественик из дебрите на времето, ПР експерта Ива Екимова, фронтмена на Babyface Clan Насо Русков, писателката Михаела Петрова, журналистката Петя Желева-Зеленски, издателя Мария Панчева, маркетинг директора Мила Маречкова, режисьора Ясен Григоров и 14-годишния Яким Петров? Отговорът е най-новата книга на амбициозното младо издателство SMART BOOKS – сборникът с разкази „Истории от бутилката“.

„Пуснахме духа от бутилката!“ – обяви проф. Андрей Пантев по време на провелата се в бар Vintage премиера на сборника с разкази.

„Събрах предимно хора, които не са известни с това, че пишат, а по-скоро с факта, че имат какво да кажат, освен с обичайните си изразни средства, и с перото си. Мисленето е дефицитен процес, а имената, които ще видите, разгръщайки страниците, със сигурност го владеят“ – обясни замисъла си съставителката на сборника и негов издател Мариана Добранова.

Авторите на разказите споделиха със събралите се свои приятели и колеги от артистичните, музикални и интелектуални среди преживяването да влязат в ролята на писатели.

„Като човек, който си изкарва хляба, изричайки чужди думи, да намеря и напиша своите, беше изключително вълнуващо“ – каза талантливата Стефка Янорова, а чаровната Ива Екимова благодари на вдъхновението, което  превръща крехкото ни битие в живот, поставя го в мислите на хората и го отразява в мечтите на четящите.

Друго познато от телевизионния екран лице, Валя Войкова, пък представи своето „откритие“ – младия Яким Петров, който едва на 14 години вече има гласа и мъдростта на истински зрял творец.

Премиерата на сборника, напълно оправда неговото мото, че всяка бутилка крие тайни, откровения и житейски истории. Различни като авторите си, но винаги пленяващи и увличащи, разказите в него събират усмивки и тъги, желания и приказки, превръщат ги в течност, след което вдигат чаша с наздравица за всеки, който някога е обичал и губил, споделял с приятели и мечтал.