Премиера на „Шекспир 3D” от Иво Сиромахов

11 април 2016 | 14:20
Прочетена
939
 

Само 2 месеца след като излезе сборникът „Любовни истории” Иво Сиромахов издухва праха от класиката и съживява не кой да е, а самия бард на английската литература – Уилям Шекспир – в романа си „Шекспир 3D”. И ако историите напомняха театрални пиеси, в „Шекспир 3D” (ИК „Сиела”) театрално-любовният сюжет следва естественото си продължение.

В малък български провинциален театър репетират Ромео и Жулиета. Застаряващи актьори, надут режисьор, лоша постановка. Но този път нещата са различни. Шекспир няма да допусне безсмъртната му трагедия да бъде провалена за пореден път. Бардът решава да вземе участие… и духът му се появява зад кулисите и се намесва в играта, за да я спаси. И той не е единственият. Когато Адолф Хитлер, Че Гевара, Никола Тесла и Зигмунд Фройд също се набъркват в невероятното българско съвремие, гибелните звезди на младите веронци ги очаква спектакъл, какъвто не са си и представяли…

За всичко това читателите на Сиромахов ще могат да разберат подробности още на 13 април, когато е премиерата на романа „Шекспир 3D”. Авторът е обещал специален гост на представянето на книгата и е повече от сигурно, че появата му ще е незабравима. Мястото е една от най-уютните книжарници в София – „Сиела–Ректората”, а часът е 19:00.

Малко преди премиерата на 13-и Иво Сиромахов ще вземе участие и в кампанията „Аз игрА-Я със Сиела”, която издателството започна с цел популяризирането на детското четене. Този петък, 8 април в книжарница „Сиела–Витоша” Сиромахов ще чете на деца своя приказка, които предстои да бъде издадена в сборник с детски приказки до края на тази година. Началният час е 18:00 – заповядайте!

Откъс:

Ива се прибра в уютния си апартамент до реката малко преди полунощ. Водеше със себе си висок мъж, с когото допреди малко бяха вечеряли в италианския ресторант зад църквата.
Младата актриса нямаше сериозна връзка. Преди да заживее в Картаново, беше преживяла тежка раздяла със софийски актьор и сега не искаше отново да се товари емоционално. Професията ѝ я правеше достатъчно щастлива и не изпитваше нужда да дели живота си с когото и да било.
Но пък двайсет и три годишното ѝ тяло искаше редовен секс Затова Ива търсеше партньори за по една нощ във фейсбук. Не беше особено трудно. Дълбоките ѝ сини очи примамваха мъжете, а и заради ролите си в театъра беше относително популярна в града, така че всеки ден в социалната мрежа получаваше по няколко двусмислени покани от сорта „да изпием едно кафе“.
Ива внимателно подбираше с кого да „изпие едно кафе“. Преди срещата с всеки мъж флиртуваше с него няколко дни, тестваше интелекта и чувството му за хумор и чак когато се увереше, че човекът е относително нормален и няма намерение да се обвързва с нея, излизаше с него. Оттам насетне беше лесно. И на двамата им беше ясно, че става въпрос само за секс и всякакви емоционални усложнения са излишни. Преспиваха и всичко приключваше сякаш никога не се е случило.
Най-тягостният епизод в повтарящия се сценарий беше моментът след края на секса, когато Ива трябваше да разкара непознатия мъж. На повечето не им беше приятно да разберат, че са били използвани като секс играчка, но актрисата не понасяше някой да спи в леглото ѝ. Затова си беше измислила специална реч, която всеки път повтаряше с безстрастен тон: „Благодаря ти за хубавата вечер. А сега е време да се разделим. Утре сутринта трябва да ставам рано за работа. Всичко между нас приключи. Тръгвай“. След което мъжът се обличаше набързо и някак гузно потъваше в нощта.
Разбира се, стратегията „спя само с непознати“ крие известен риск от разочарования. Един шофьор на такси се бе оказал извратен маниак, който настояваше да включат в любовната игра домашния му пудел Ричи. Високопоставен банков служител искаше от Ива да го връзва, бие и унижава. Фитнес инструктор с перфектно тяло пък се оказа напълно импотентен и цяла нощ плака от безсилие. Най-кошмарното ѝ преживяване беше с местния писател – алкохолик, който се изживяваше като някакъв български еквивалент на Чарлс Буковски. Тя го беше прибрала от съжаление, а той се напи като свиня, повика в апартамента ѝ репортер от градската кабеларка, даде интервю, в което заяви, че е неразбран гений и национално богатство, след което оповръща спалнята на Ива и се прибра при жена си.
И все пак повече от половината ѝ партньори се държаха прилично и се представяха добре в леглото, а петдесет процента е добра статистика, казваше си актрисата.
До известна степен тя гледаше на сексуалните приключения като продължение на професията си. С различните мъже играеше различни роли. С едни беше невинна девственица, с други – разюздана развратница, с трети – студена и надменна гаднярка. Изпробваше такива трикове и ако усетеше, че ѝ се получават убедително, ги използваше след това и на сцената.
Ива се беше зарекла да не спи с колеги от театралните среди. Не че ѝ пукаше дали ще я обсъждат, но не искаше да си създава професионални проблеми заради секса. Почти всички мъже от театъра се опитваха да я вкарат в леглото си, но никой не беше успял. Сред отхвърлените беше и директорът на театъра Александър Пачинов. Той обаче не беше от хората, които се отказват лесно. „Все някой ден ще ми падне“, казваше си Пачинов, убеден, че въпреки плешивината си и биреното шкембенце властта го прави неустоимо привлекателен за нежния пол. Ива деликатно му обясни, че няма нищо против него и че всъщност е изключително привлекателен сексуално, но тя си има правило да не спи с колеги. А правилата трябва да се спазват.
Правилата трябва да се спазват, но най-сладко е, когато бъдат нарушени. Тазвечершният любовник на Ива беше актьорът Асен Каменов. Беше дошъл в театъра преди осем месеца и играеше с нея в „Бурята“. Тя беше Миранда, а той – Фердинанд. Асен беше талантлив и чаровен и публиката го обичаше. Имаше доста фенки в тийнейджърска възраст, но хем се радваше на обожанието им, хем ги държеше на безопасна дистанция. Би било твърде глупаво актьор с обещаваща кариера да падне в капана на някоя пъпчива гимназистка.
Още по време на репетициите на „Бурята“ Ива усети, че Асен я привлича. Беше не само интересен актьор, но и безупречен джентълмен. Личеше му, че я харесва, но никога не си позволи да ѝ подхвърля просташки сексуални намеци, както постоянно правеха останалите му колеги. Демонстрираше, че гледа на жените с уважение, а не само като на средство за бързо утоляване на нагона.
Зад кръглите очилца на Асен надничаха вечно усмихнати очи, а в изражението му имаше нещо палаво – като малко момче, което винаги крои някаква пакост. Ива беше привлечена от способността му да разговаря на различни теми и от чувството му за хумор. Всъщност тя не беше съвсем сигурна дали Асен наистина я харесва. Да, задържаше върху нея погледа си повече от обичайното, докосваше я уж неволно всеки път, когато имаше възможност, но това дали означава, че я сваля? Тя имаше нужда от по-ясен и категоричен знак, а той вече осем месеца не го даваше. А може би трябваше тя да му подскаже, че не би имала нищо против, ако той... В театъра обаче клюкарите и интригантите дебнат постоянно и подобни жестове не биха останали незабелязани. Затова Ива отново заложи на добрия стар фейсбук. Писа му уж за да го пита нещо за пиесата, в която играят, после преминаха към по-свободни закачки и накрая се стигна до неизбежната покана за вечеря от страна на Асен.
Докато вечеряха, Ива забеляза в него една плахост, която пробуди в нея майчинския инстинкт. А майчинският инстинкт, примесен със сексуално желание и с няколко чаши вино, се превръща в страшна сила.
Почнаха да се натискат още на масата. Ива установи, че в панталона му се крие орган с доста добри размери и това още повече я разпали. Не спираше да бърбори. Асен се включваше остроумно в разговора и демонстрираше нескрито възхищение. Това погали суетата ѝ и тя вече беше готова да му се отдаде напълно и безрезервно.
Едва издържаха да стигнат до апартамента ѝ. Награбиха се още на улицата. Асен мачкаше малките ѝ цици, а Ива пъхна езика си в устата му. Страстта не търпеше отлагане.
Влязоха в апартамента задъхани и докато стигнат до кревата, събориха една ваза, една малка масичка и нощната лампа. Изглеждаха така сякаш от десет години са чакали тоя секс И чакането си заслужаваше. Асен се оказа горещ и издръжлив. Сякаш отгатваше желанията на Ива и правеше точно това, което ѝ се искаше в момента...
След третия оргазъм тя запали цигара. Не пушеше от година и половина, но тоя вълнуващ момент трябваше да бъде отбелязан. За пръв път от доста време не ѝ се налагаше да мисли как да отпрати по най-бързия начин тялото, лежащо до нея. За пръв път ѝ се прииска да го задържи до края на нощта. А ако може и утре. И вдругиден... И още... И още...
– Беше страхотно, Асене – простена Ива и го погледна с признателност. Помълча няколко секунди и каза нещо, което никога досега не се беше чувала да изрича: – Остани при мен...
Младият мъж се усмихна, взе от нощното шкафче очилата си и ги намести внимателно върху носа си. После стана от леглото, педантично събра дрехите си от пода, облече се и възпитано каза:
– Благодаря ти за хубавата вечер. А сега е време да се разделим. Утре сутринта трябва да ставам рано за работа. Всичко между нас приключи. Тръгвам.

Свързани новини

Коментари

Добави коментар

Екипът на Hotnews.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Hot

Радина Кърджилова наля пазва

Феновете във възторг от женствената актриса

Кичка възмути с чалга деколте

Певицата с предизвикателен тоалет

Биляна Йотовска свали горнището

Силиконката се пече в Занзибар

Виж още от Hot

Специален проект

Да оставим следи ІІІ

Новини

Букмейкърите: Победа на "Евровизия 2021" за Виктория

За момента голямото състезание ще е между България и Естония

Мат Деймън ще участва в новия Тор

В „Любов и гръмотевици“ се включва и Натали Портман

Рут Колева издирва високи жени

Певицата набира статисти

Концертът на Ал Бано и Ромина Пауър се отлага

Поради извънредната световна ситуация

Най-добрите БГ филми този уикенд по БНТ2

Не пропускайте "Петимата от Моби Дик", "Горе на черешата" и "Спомен за близначката"

"Диви и щастливи" е най-гледаният БГ филм

Повече от един милион зрители събраха Александър Сано и Луиза Григорова

"Сексът и градът" се завръща с нови епизоди

Ето коя актриса няма да видим в продължението

Димитър Маринов се изправя до Дензъл Уошингтън

Актьорите се запознаха покрай лентата "Малките неща"

Александър Сано с дебют на екрана в САЩ

Актьорът участва в италиански сериал

Звезда от "Не така, брат" влиза в театъра

Йоанна-Изабелла Върбанова може да гледаме в три пиеси

Ковидът уби и Димо от PIF

Музикантът остана завинаги на 45 години

Театърът на армията кани на любовно пътешествие

Премиерата "Балдахинът" разказва с много хумор за живота на двойка за половин век

Потомък на княз, разследвал турските зверства в Батак с изложба в София

Жерар Депардьо и Робърт де Ниро колекционират творби на Зураб Церетели

Тв и Риалити

Бургазлиева върти ритуали пред фенове

Ето какво си обеща бившата Мис България

Ето кой сменя Гена Трайкова

Рокадите в bTV продължават

Wosh MC показа как пълни саковете с пари

Позабравеният рапър подхвана бизнес

Виж още от Тв и Риалити

Издънки

Мис България пребори ковид-19 без антибиотик

Теодора Мудева прихванала вируса от гаджето

ШОК! Дони лъсна в женски дрехи

Музикантът тежи едва 50 кила

Кристиан Костов заплашва китайци със съд

Инфлуенсърска война се заформя

Виж още от Издънки

Култура

Букмейкърите: Победа на "Евровизия 2021" за Виктория

За момента голямото състезание ще е между България и Естония

Мат Деймън ще участва в новия Тор

В „Любов и гръмотевици“ се включва и Натали Портман

Виж още от Култура

Fashionista

Риана ни предлага... бельото си

По случай Свети Валентин

От Преслава до Рая Пеева-всички без гащи

Сексапилните рокли създават впечатление че ВИП-аджийките нямат бельо

Синът на Златка стана манекен

Плеймейтката все по-често го показва в социалните мрежи

Виж още от Fashionista
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.