Премиерата на книгата „С череша се задави косът” е на 7 април от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото” – НДК.

С участието на Кристин Димитрова, която първа ще разлисти страниците на най-пролетния роман на Людмил Тодоров. Сам авторът ще прочете откъс от него.

Людмил Тодоров остава верен на фината си наблюдателност и неизбродимите теми за човешката идентичност и бягството от реалността, за всичко онова, което бълбука под тривиалната повърхност на ежедневното, за душевния хаос като контрапункт на обществения ритъм. Тук на фокус е любовта в едно от необичайните й превъплъщения. Едновременно невинна и дръзка, тази история е оцветена с неочаквано напрежение и проникната с хумор – понякога тънък и добронамерен, друг път преливащ в ненатрапчива социална ирония.

„Идеята дойде от изповедта на моя позната, която в ранното си детство се чувствала толкова пренебрегната и самотна след раждането на своя брат, че се опитала да го убие“, споделя авторът. От тази добре позната ситуация на детска ревност той придърпва нишката на сюжета – увлекателен разказ за сложните отношения между брат и сестра, за раздалечаването и нежното докосване на уязвимите им светове.