На 20 януари една от най-обичаните певици в поп-фолка и в българската музика, Преслава, отбелязва 10-годишен юбилей на професионалната сцена.

На 20 януари 2004 г. тя подписва договор с музикална компания “Пайнер” и с труд, амбиция и харизма, Преслава се превръща в безспорна любимка на публиката.

Шест албума, множество песни, повечето от които се превръщат в тотални хитове и редица концерти в страната и по света, бележат 10-годишната кариера на звездата.

През годините Преслава успява да завоюва различни музикални награди и така става единствената в историята на поп-фолка, чиито титли “Певица на годината” са 6.

В момента тя е първата и единствена певица, носител на най-престижното музикално отличие на телевизия “Планета”, “Музикален идол”.

Неведнъж обаче, самата тя признава, че нито наградите, нито материалните облаги, които получава от професията си са нейният стимул и опора.

Единствено публиката и феновете са тези, благодарение на които тя е това, което е в момента и на които дължи своя стремителен път към музикалните върхове.

По случай творческия юбилей на певицата, нейните фенове я изненадаха със специалния проект “10 години Преслава – Талантите зад нея”.

В него всички автори, с които тя работи през тези години, споделят своето впечатление за Преслава - като личност и професионалист, както и своите пожелания към нея.