Преслава коментира влошените си отношения със своята най-близка колежка - Галена. Двете не са си говорили след раздаването на годишните музикални награди на "Пайнер", на 2 март.

Тогава наградата за "Певица на годината" взе Преслава, а Галена обяви бойкот, като не присъства на церемонията, а по-късно вечерта , в личния си профил, пусна своя снимка с текст: "Здрава съм". С това показа, че умишлено не е отишла на наградите.

Преслава за първи път говори за "тихата война" между нея и Галена:



"Не сме се чували след наградите. Това ми е болна тема. Това е човекът, който съм чувствала най-близък. Знаела съм, че ще има конкуренция. Нормално е. Аз съм й давала и моя награда дори, защото съм знаела, че годината й е силна. Последният човек, от който ще очаквам удар, е тя. Озадачена съм. Аз ли съм лудата и глупавата да продължавам да си мисля, че има приятелство...", каза тя в интервю пред Signal.bg.

Тя твърди, че иска да остане приятелка с Галена.

"Аз я виждах няколко дни преди наградите и си говорехме. Нямаше напрежение. Можеше да ми звънне поне да каже какво има", каза още Преслава.

Водещата Емилия Стоянова опита да успокои обстановката като каза:



"Като се върне от турнето (бел. ред. в момента Галена е на турне в САЩ) би следвало да се чуете може би?"

Отговорът на певицата бе кратък, но ясен: "Що, там телефон няма ли?", иронично попита Преслава.

"Аз винаги съм се старала да събирам дори и феновете ни и съм казвала, че ние сме приятелки. Нормално е да има конкуренция, но винаги сме сядали и сме се разбирали. Този път явно е по-особено. Реално в медийното пространство - всичко сочи едно, че тя е обидена заради наградите. Но мен това адски би ме обидило. Самата аз не искам да го приема, че е така. Но фактът, че самата тя до момента не ми е звъннала...", споделя още певицата в интервюто.

"Най-много ме учуди това, че в нейна медийна страница имало някакъв лош коментар към мен и тя е подкрепила и пратила целувка. Мен това направо ме втрещи", диви се Преслава.



Тя обаче се направи на разсеяна, когато водещата Емилия Стоянова цитира думи на друга нейна колежка Емилия, която споделила в интервю, че самите певици са виновни, тъй като много коментирали предстоящите награди с шефа им инж. Митко Димитров. "О, не съм запозната с такива практики", сопна се Преслава.