Това се случи по време на годишните награди, раздавани от музикално списание във вторник вечерта в заведение в Студентски град.

''С Емилия не се мразим. Нищо не може да ни раздели. Ние сме приятелки'' – направи първата крачка в стоплянето на отношенията Преслава, след което прегърна русата си колежка.

Изданието припомня, че конфликтът между двете изпълнителки пламна, когато Емилия се раздели преди време с половинката си – бизнесмена Коко Динев. Тогава собственикът на ресторант ''Кошарите'' беше хванат с Преслава на почивка в Гърция и тръгнаха слуховете, че двамата имат връзка.

Емилия побесня, че е била земенена с друга фолкдива, и двете подеха подмолна война. Разминаваха се по участия, не си говореха освен за гърбовете си. Емилия скандализира България, когато нарече Преслава кумицата. Тя й залепи този етикет, защото Коко Динев беше поканен за кум на сватбата на Константин, а за дама на бизнесмена беше спрягана именно Преслава.

Сега обаче двете твърдят, че са неразделни приятелки и отричат някога да са враждували, камо ли пък за мъж, бил той и самият Коко Динев. Към днешна дата Емилия отново е с него, а Преслава къта 21-годишно гадже.