Преслава е с огромни шансове да ни представи на „Евровизия" тази година.

„Всеки ден" научи, че фенове на добричлийката правят подписка, която да предоставят на БНТ. От телевизията решиха тази година отново да изпратят наш изпълнител на песенния конкурс.

Това се случва след като последните 2 години страната ни отсъстваше от селекциите на световния финал.

Почитателите на звездата от „Пайнер" са на мнение, че именно тя ще ни представи най-достойно и затова настояват да замине на големия финал в Стокхолм, Швеция. Интересът към певицата се затвърждава и от анкета, направена на българския независим сайт на „Евровизия" - eurovision-bg.com.

В нея изпълнителката е категоричен фаворит, събирайки 24% вот. След нея по гласове е скандалната певица от „Х Фактор" Жана Бергендорф, която има приблизително 17% от доверието на гласувалите.

Интересно е, че третото място в класацията е за кипърката от настоящия „Х Фактор" Християна Лоизу. Въпреки че няма авторски песни, които да са познати в родния ефир, е получила особено висок рейтинг. Родните меломани твърдят, че са впечатлени от представянето й в музикалното риалити и нямат нищо против и тя да представи страната ни. Поп сензацията Гери-Никол също е силен претендент - 9% от вота на гласувалите е за нея.

В музикалните среди обаче вече се шири слухът, че между продуцента на Преслава Митко Пайнера и хора от екипа на БНТ се е състояла среща, на която се е обсъждало фолк певицата да ни представи в Стокхолм.

Босът на „Пайнер" нямал нищо против любимката му да получи този изключителен шанс. От националната телевизия имали известни опасения, че изпращайки чалга дива на европейския форум, може да предизвикат гнева на фенове. Преслава няма да е прецедент, през 2012 г. на конкурса ни представи Софи Маринова.

„Българската публика винаги намира кусури на изпълнителите, които се пращат на подобни конкурси. Така че дали ще е Преслава или някой от поп сцената, винаги ще има и отрицателни мнения", са мнения на музикални специалисти.