Преслава сподели, че музикалните награди са ценни за всеки един изпълнител. Тя обърна внимание на това, че отличията винаги галят егото.

"Това е важно за всеки. Аз съм ги вземала доста често и колкото и да си пренаситен от това, пак е важно. Това е да те оценят, това е престиж, това е самото ти его да погалят. Всеки казва: "Не са ми толкова важни наградите, важното е хората да ме харесват". Ами ако хората наистина са те оценили, ами ако в тази година си най-добър , много е важно, наистина. Нека да не бъдем скромни" - заяви тя в "Папараци".

На въпрос Преслава или Галена е по-обичана от публиката, изпълнителката на "Ако утре ме губиш" отговори така: "И двете мисля, че сме обичани", а за взаимоотношенията си с Анелия подчерта:

"С Анелия станахме по-близки покрай дуета. Нещо, което много ми харесва при нея е, че е принципен човек. Тя ти казва нещо и го прави. Няма не мога сега или да обещава. Всъщност е много принципен човек. Много ми харесва това в нея. Тя е един страхотен музикант преди всичко. Правило ми е впечатление и по време на записи, когато говорим за музика, тя е много в час със солфеж и т.н. Тя е страхотен музикант, което много помага на една певица".

Преслава разкри, че не обича да се оплаква от житейски трудности и да натоварва хората с личните си проблеми.

"Нашата професия трябва да предразполага да сме по-позитивни, да умеем да забавляваме хората. Едва ли ще ни отива да натоварваме хората: "Аз през какво минах, аз какви тежки периоди...". Това при мен го няма" - каза тя, пише signal.bg.