Преслава за първи път изригна срещу фалшивите новини по неин адрес с дълъг пост в социалните мрежи. В него изпълнителката поиска дори създаването на специален закон, който да се бори с жълтините. „Смятам, че е крайно време държавата да създаде закон срещу фалшивите новини. Не е ли факт, че една фалшива новина, която е предварително обмислена и вреди на някого, е престъпление сама по-себе си? И за това престъпление трябва да се носи отговорност!

Докато такъв закон не бъде факт, не може да разчитаме ,че до нас достига достоверна информация. Аз съм за свободата на словото, но категорично съм против свободата на лъжите”, обобщи Преслава. Повод за гневното й избухване станала публикация, която твърдяла, че " Младата майка реши да не дере гърло пред пияните студенти" на техния празник 8 декември. Преси изрично уточни, че в този ден е била на частно парти и е категорично против бъдещето на нацията да се нарича пияници. Тя използва случая да опровергае и публикация на вестник „Уикенд”, че иска да стане част от журито на „Като две капки вода” срещу подобаващ хонорар.

„Уверявам ви , че не съм в преговори, не изнудвам и не се пазаря за пари с никакви продуценти на никакви предавания.
За финал искам дебело да подчертая, че в никакъв случай не поставям под общ знаменател всички журналисти и медии .Напротив, дълбоко вярвам, че по-голямата част от вас са достойни и честни хора и имате моето искрено уважение”, заключава Преслава