Димитър Рачков и Мария Игнатова – любимата двойка на България, се разделиха.

Няколко месеца двамата криеха, че не живеят вече под един покрив, а преди две седмици актьорът реши да сложи край на спекулациите и обяви каква е истината.

Тръгнаха какви ли не слухове, довели до края на любовните им отношения. Сочат с пръст Мария, която била изневерила на комика с цирковата звезда Енчо Керязов. До „ШОУ” обаче достигна прелюбопитна информация, която променя цялата ситуация и неверникът всъщност бил Рачков. Рачков обяви края на отношенията си с Игнатова Упорит слух обикаля светските среди в последно време, след като стана ясно, че Рачков и Мария не са двойка.

Осведомени издават, че причина за раздялата е фолкдивата Преслава. Палавата певица завъртяла главата на бургазлията още преди години, когато преживели кратък любовен романс. Тогава Игнатова простила и продължили да съжителстват като семейство с Рачков. Наскоро обаче пайнерката отново се завъртяла около Митко и успяла да го оплете в мрежите си, шушукат нейни колеги от гилдията. Всичко това стигнало до ушите на Мария, която малко след това скочила в обятията на Енчо Керязов.

Рачков бързо омръзнал на Преслава и тя му била шута. Игнатова по това време вече върти любов с цирковата звезда, но на този етап не разкриват отношенията си, тъй като той е семеен. Запознати издават, че продуцентът Магърдич Халваджиян запознал новата светска двойка, което породило напрежение между него и дългогодишния му служител Димитър Рачков. Преси и Рачков често имат общи изяви .

Забавният водещ на „Господари на ефира” вече избягва фирмените събирания, където ще му се наложи да седи на една маса с бившата си, която обикновено води и настоящата си половинка. Така той пропусна рождения ден на Кремена Халваджиян, с която са семейни приятели от над 10 години. Със сигурност и на двамата им е трудно да свикнат с реалността, след като малко повече от 8 години живяха като семейство.

Разбрали са се обаче да не коментират отношенията си и никой да не казва лоша дума за другия. Затова Рачков лаконично обяви раздялата им с думите:

„Във връзка с многобройните запитвания с нестихващ интерес от страна на някои медии, както и за да спестя допълнително време, енергия и творчески ентусиазъм, който води до различни сюжети и драматургични обрати на т.нар. „журналисти” и папараци от жълтите медии, съобщавам официално, че аз и Мария Игнатова вече не сме заедно. Това е първият ми и последен коментар в тази връзка и с него смятам темата за приключена”.